+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

Kihagyjuk vagy sem a vacsorát a jó alvás érdekében?

A szakértők egybehangzó véleménye, hogy lefekvés előtt pár órával már nem ajánlatos nehéz, zsíros ételeket magunkhoz venni, mert megterheli az emésztőrendszert és nem hagyja pihenni a szervezetet. De mi a helyzet akkor, ha túl későre csúszik a vacsora, ám úgy érezzük, muszáj valamit ennünk, mert nagyon éhesek vagyunk? Melyik előnyösebb az alvásunk minőségére nézve: ha kihagyjuk a vacsorát és korgó gyomorral fekszünk le vagy ha mégis eszünk valamit?

Hogyan hatnak ránk az altatók? Minden, amit az altatók szedésével kapcsolatban tudni érdemes

„Nem tudok aludni!” - ez az egyik leggyakoribb panasz, amellyel orvoshoz vagy épp az interneten forgalmazott illegális szerek forgalmazóihoz fordulnak a betegek. De vajon tudjuk-e, milyen altatót, hogyan szedjünk és meddig?

Ne együnk későn. Mutatjuk, mit okozhat!

Étkezéseink időpontja befolyásolhatja, mikor éhezünk meg ismét, éppen ezért akik későn lakmároznak, nem járnak jól – derül ki egy friss tanulmányból.

Az alvászavarok fokozatai

Az alvási rendellenességek fokozatait általában a tünetek súlyossága, az alvás minősége és az életminőségre gyakorolt hatásuk alapján osztályozzák. Az alábbiakban néhány gyakori alvászavarról és azok fokozatairól tudhat meg többet.

7 betegség, amelynek egyik fő tünete: a fáradtság

Van, amikor szimplán azért vagyunk fáradtak, mert keveset aludtunk vagy túl sok volt a munka és kevés a pihenés. Ha azonban a fáradtság állandósul és szinte semmi nem segít rajta, érdemes alaposabban végére járni az okoknak, mert lehet, hogy betegség áll a hátterében.

Javul az alvás, kevesebb a stressz: mindezt ígéri a digitális detox

A digitális detox számtalan előnnyel jár: nem csak a hangulatunk válik kiegyensúlyozottabbá, de az éjszakáink is és a mindennapjaink is.

Mennyi idő alatt lehet kipihenni, ha valaki a megszokotthoz képest 1-2 órával kevesebbet alszik?

Egy új kutatás azt vizsgálta, mennyi idő alatt tudja kipihenni a szervezet, ha a szokásoshoz képest kevesebbet alszunk.

Képtelen kipihenni magát? Ez a módszer segíthet

Alvásra szüksége van a szervezetünknek: akkor kapcsol ki, el tudja végezni azokat a szükséges folyamatokat, amik a jó közérzetünk és az egészségünk alappillérei. Ám jót aludni csak kevesen tudnak. Mutatjuk, mik a buktatók! Az Egészségkalauz.hu cikke

Miért ébrednek az idősebbek nagyon korán? Ez az oka!

Igaz, hogy minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb alvásra van szükségünk? Utánajártunk!

Hogyan aludjunk kánikulában? 5 hasznos tanács a szakértőtől

Ha a napok óta tartó kánikulában nem tudunk aludni, fogadjuk meg a szomnológus szakemberek hasznos tanácsait!

Kiadták a riasztást: erre most rengeteg szülőnek kell figyelnie, a gyerekek egészsége a tét

A Magyar Alvás Szövetség azonnali cselekvésre szólítja fel a szülőket, a pedagógusokat az elektronikus médiát használó gyerekek és serdülők egészségének védelme érdekében.

Nyitott szájjal alszik gyermeke? Akár komoly gondot is jelezhet!

Alapvetően a légzésre az orrunk való és bár időnként természetes, hogy szájon át veszünk levegőt, hosszú távon ez utóbbi egyáltalán nem egészséges és akár problémát is jelenthet. Ezért ha azt vesszük észre gyermekünkön, hogy állandóan nyitott szájjal alszik, akkor vigyük el szakemberhez és előzzük meg, hogy komolyabb gond legyen belőle.