+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

Nem tud aludni? 5 módszer, hogy gyorsan álom jöjjön a szemére

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) jelentése szerint 3 felnőttből 1 alváshiányos - ami azt jelenti, hogy nem alszik eleget és alvása nem megfelelő mimőségű, pedig a szervezetének szüksége lenne rá.

7 hasznos tipp a csecsemő altatásához

Egy újszülött, kisbaba altatása nem mindig egyszerű. Sokszor a kialvatlan anyuka a lehető leghatékonyabb – ám, nem feltétlenül a legegyszerűbb – módszert választja, de hosszútávon érdemesebb olyanra törekedni, ami az egész család számára kényelmes megoldást és pihentető éjjeleket jelent. A babafalva.hu szakértője javasol pár valóban hatékony tippet, hogy miként is jussunk el oda, hogy a kisbabánk a saját ágyában aludjon el és a lehető legkevesebbszer ébredjen fel.

Ezeknek a tápanyagoknak a hiánya okozhat alvászavart

Az alvászavarhoz bizonyos tápanyagok hiánya is hozzájárulhat, ezért érdemes gondoskodni róla, hogy vitaminokból és egyéb mikrotápanyagokból elegendő mennyiséget vigyünk be a szervezetünkbe.

Ön gyors vagy lassú koffeinlebontó?

Sokakkal előfordul, hogy hiába kávéznak, nem érzik annak hatását, vagy épp ellenkezőleg, egy délutáni kávé után forgolódnak egész este. A koffein mennyisége és minősége mellett, az egyéni koffeinlebontó hajlamod az, ami igazán befolyásolj,  miként reagál rá a szervezeted. Szász Máté biológust, a SYNLAB szakértőjét kérdeztük.

Így hat a téli óraátállítás a szervezetünkre! Valóban kell ez nekünk?

Múlt vasárnap hajnalban ismét háromról kettőre állítottuk vissza az órákat. Dr. Bódizs Róbert, alvásszakértő, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének kutatási igazgatóhelyettese mondja el, milyen hatással van ez a szervezetünkre.

6 tünet, ami kalciumhiányra utal: az alvászavartól a depresszióig

Ha tartóssá válik, a kalcium hiányát a szervezet látható tünetekkel jelzi. Mutatjuk, melyek a leggyakoribbak!


8 egyszerű nyújtó gyakorlat lefekvés előtt a gyors elalvásért és a nyugodt pihenésért

A következő nyújtó gyakorlatok segíthetik a zavartalan éjszakai pihenést, csak néhány percet kell rászánni az elvégzésükre esténként.

Rosszul alszik? Horkol? A Pickwick-szindróma is okozhatja!

Hogyan függenek össze az alvászavarok a Pickwick-szindrómával? Minden, amit a szindrómáról tudni érdemes!

4 hatékony illóolaj, ami segíti az elalvást

Az illóolajok hatékony, természetes nyugtatóként szolgálhatnak, hogyha a megfelelő módszerrel használják őket. A gyógynövények illóolaja sokat segíthet alvászavar, stressz esetén párologtatóba csepegtetve és más formában is.

Az Ön gyermeke eleget alszik? Tesztelje le!

Mennyit kell egy gyereknek aludnia? Melyek az alváshiány jelei és tünetei? Mire kell odafigyelni, hogy gyermekünk alvása kielégítő legyen? Cikkünkben minden kérdésre megtalálja a választ!

Túlsúly, alvásproblémák - Akár kortizol egyensúlytalanság is lehet a háttérben!

Fáradtság, alvásproblémák, súlygyarapodás, meddőség – Ez csak pár tünet azok közül, melyeket a mellékvese kimerülés és a kortizol hiány okozhat. Aki állandó stresszben él, annál bizony ennek kiemelten nagy a veszélye. Lássuk csak, melyek azok a tünetek, melyek a kortizol szint csökkenésére utalnak!