+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Érdekességek

1

A 10 legjobb altatási módszer gyakorlott anyukáktól!

Ezeket az altatási módszereket gyakorlott anyukák ajánlják és valóban beváltak!

Alvás és ébrenlét közti zavarok: másként viselkednek a nők és a férfiak

Alvajárás közben a nők a férfiaknál kétszer gyakrabban végeznek kockázatos és összetett feladatokat, vezetnek autót, vesznek éles tárgyakat a kezükbe, melyek sérüléshez vezethetnek – derül ki a Semmelweis Egyetem új kutatásából.


7 tipp, hogy frissen induljon a nap!

Az alábbi tanácsok segítenek, hogy frissen és energikusan vághassunk neki a napnak!

3 meglepő tény alvási szokásainkról

Miért érezzük úgy, hogy semmit sem aludtunk, ha éjszaka többször felébredtünk? Miért nem tudunk idegen helyen jól aludni? Miért alszunk többet télen? Íme a válaszok!

Első babás karácsony

Vannak emlékezetes karácsonyok, ilyen az is, amikor először ünneplünk immár hármasban: apa, anya és a baba. Hogyan tegyük számára is feledhetetlenné ezt a csodás ünnepet? Apróságokkal és sok-sok szeretettel, törődéssel, na meg azzal, hogy megmutatjuk neki, miről is szól a karácsony!

3 ok, ami miatt érdemes esténként összebújni a gyerekekkel

A mai napig vitatott, mi a jó a gyereknek: ha a szüleivel vagy külön szobában alszik. A legtöbb szakértő szerint nem létezik egyetlen, üdvözítő szokás, hiszen nagyon sok függ a családtagok habitusától, hozzáállásától és igényeitől. Ám az kétségtelen, hogy ha esténként összebújik kicsit a család, annak csakis pozitív hatása lehet.

4 ok, ami miatt gyakran felébrednek a gyerekek éjszaka

Most nem a babákról lesz szó, hanem az óvodás, kisiskolás korosztályról! Mert bizony őket is érintheti a probléma, hogy sokszor felébrednek éjszaka.

4 hatékony illóolaj, ami segíti az elalvást

Az illóolajok hatékony, természetes nyugtatóként szolgálhatnak, hogyha a megfelelő módszerrel használják őket. A gyógynövények illóolaja sokat segíthet alvászavar, stressz esetén párologtatóba csepegtetve és más formában is.

Komolyan befolyásolhatja alvásunkat a hold

Közismert tény, hogy a mesterséges világítás képes megzavarni alvásunkat, úgy tűnik azonban, hogy a természetes fényeknek is lehet hasonló hatásuk – írja a ScienceAlert.

Először sikerült álomban levő emberekkel kommunikálni

A Current Biology című folyóiratban nemrégiben publikált tanulmányban arról számoltak be kutatók, hogy képesek voltak valós időben kommunikálni olyanokkal, akik tudatosan álmodtak.

Így hat a testünkre, ha zokniban alszunk

Az éjszakai zokniviselés megosztó téma: vannak, akik el sem tudják képzelni a ruhadarab nélkül az éjszakát, mások úgy érzik, még véletlenül sem tudnának elaludni benne. Arról is eltérnek a vélemények, hogy vajon egyáltalán egészséges-e a viselése az esti pihenés során. Utánajártunk, mi a tudomány álláspontja.