+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Egészség

Meglepő előnyökkel járhat, ha együtt alszunk a párunkkal

Új kutatások szerint, ha az ágyunkat megosztjuk a szerelmünkkel, akkor valóban azt érezhetjük, hogy jobb volt az éjszakai pihenésünk.

Állandóan fáradt, mégsem tud aludni? Szezonális affektív zavar is okozhatja!

Levert, fáradt és az alvása sem olyan, mint általában? A problémák szezonálisan jelentkezhetnek, de oda kell rá figyelni!

Nagyon gyorsan terjed az új COVID variáns: ezekre a tünetekre most különösen oda kell figyelni

Egy erősen mutálódott Covid-változat, a Pirola, különböző újfajta tüneteket okoz, például arcirritációt és bőrkiütést. A korábban gyakori tünetek, mint például az ízlelés vagy a szaglás elvesztése, a tartós köhögés és a légszomj egyre ritkábban fordulnak elő.

Nem tud aludni? 5 módszer, hogy gyorsan álom jöjjön a szemére

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) jelentése szerint 3 felnőttből 1 alváshiányos - ami azt jelenti, hogy nem alszik eleget és alvása nem megfelelő mimőségű, pedig a szervezetének szüksége lenne rá.

7 hasznos tipp a csecsemő altatásához

Egy újszülött, kisbaba altatása nem mindig egyszerű. Sokszor a kialvatlan anyuka a lehető leghatékonyabb – ám, nem feltétlenül a legegyszerűbb – módszert választja, de hosszútávon érdemesebb olyanra törekedni, ami az egész család számára kényelmes megoldást és pihentető éjjeleket jelent. A babafalva.hu szakértője javasol pár valóban hatékony tippet, hogy miként is jussunk el oda, hogy a kisbabánk a saját ágyában aludjon el és a lehető legkevesebbszer ébredjen fel.

Ön gyors vagy lassú koffeinlebontó?

Sokakkal előfordul, hogy hiába kávéznak, nem érzik annak hatását, vagy épp ellenkezőleg, egy délutáni kávé után forgolódnak egész este. A koffein mennyisége és minősége mellett, az egyéni koffeinlebontó hajlamod az, ami igazán befolyásolj,  miként reagál rá a szervezeted. Szász Máté biológust, a SYNLAB szakértőjét kérdeztük.

Így hat a téli óraátállítás a szervezetünkre! Valóban kell ez nekünk?

Múlt vasárnap hajnalban ismét háromról kettőre állítottuk vissza az órákat. Dr. Bódizs Róbert, alvásszakértő, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének kutatási igazgatóhelyettese mondja el, milyen hatással van ez a szervezetünkre.

6 tünet, ami kalciumhiányra utal: az alvászavartól a depresszióig

Ha tartóssá válik, a kalcium hiányát a szervezet látható tünetekkel jelzi. Mutatjuk, melyek a leggyakoribbak!


8 egyszerű nyújtó gyakorlat lefekvés előtt a gyors elalvásért és a nyugodt pihenésért

A következő nyújtó gyakorlatok segíthetik a zavartalan éjszakai pihenést, csak néhány percet kell rászánni az elvégzésükre esténként.

Rosszul alszik? Horkol? A Pickwick-szindróma is okozhatja!

Hogyan függenek össze az alvászavarok a Pickwick-szindrómával? Minden, amit a szindrómáról tudni érdemes!

Az Ön gyermeke eleget alszik? Tesztelje le!

Mennyit kell egy gyereknek aludnia? Melyek az alváshiány jelei és tünetei? Mire kell odafigyelni, hogy gyermekünk alvása kielégítő legyen? Cikkünkben minden kérdésre megtalálja a választ!