+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.


Ezért veszélyes a horkolás

A legveszélyesebb alvásfüggő légzészavar. Mutatjuk, hogy miért!

Fáradékonyság, depresszió: ezreket érinthet a tél végi szezonális effektív zavar

A tél utolsó hónapjában sokan érezhetik magukat fáradékonyabbnak, levertnek. Lendületet adhat ilyenkor, ha ismerjük alvási szükségleteinket és tudatos rutint alakítunk ki.

Demencia: összefüggésben lehet az álmatlansággal, kialvatlansággal

A túl kevés és a túl sok alvás is szellemi leépüléshez vezethet - derült ki egy nemrég megjelent kutatásból.

Tudja, mikor kell többször is vérnyomást mérni? Mutatjuk!

A magasvérnyomás-betegség minden harmadik felnőttet és minden negyedik elhízott gyermeket érinti Magyarországon. Miért fontos a vérnyomás rendszeres ellenőrzése? Hogyan mérjünk otthon vérnyomást? Hányszor, milyen testhelyzetben, milyen eszközzel végezzük? A Semmelweis Egyetem oktatóvideója ehhez nyújt segítséget.

Így rontja a zaj az alvásminőséget

A jó minőségű alváshoz nemcsak sötétségre, kellemes hőmérsékletre van szükség, hanem csendre is.

Súlyos betegség miatt is izzadhat éjszaka

Sok ember tapasztal alkalmanként éjszakai izzadást, azonban, ha gyakran arra ébred, hogy a pizsamája vagy az ágyneműje nyirkos vizes izzadása következtében, érdemes mihamarabb a háziorvoshoz fordulni.

Az álmatlanság növeli a stroke kockázatát – A 18-34 év közöttiek legveszélyeztetettebbek

Az álmatlanságban szenvedők esetében 54 százalékkal nagyobb a stroke kialakulásának kockázata, de a fiatalabb inszomniások még nagyobb veszélyben vannak, a 18-34 év közöttiek nyolcszor nagyobb valószínűséggel szenvednek agyvérzést, mint azok, akiknél nem jelentkeznek alvási zavarok.

Rosszul alszik? Aludjon plüssmacival!

Megannyi áldásos hatását mutatták ki a plüssállattal alvásnak, többek között megnyugtat, boldoggá tesz és mentesít a stressztől.

A 10 legjobb altatási módszer gyakorlott anyukáktól!

Ezeket az altatási módszereket gyakorlott anyukák ajánlják és valóban beváltak!

Alvás és ébrenlét közti zavarok: másként viselkednek a nők és a férfiak

Alvajárás közben a nők a férfiaknál kétszer gyakrabban végeznek kockázatos és összetett feladatokat, vezetnek autót, vesznek éles tárgyakat a kezükbe, melyek sérüléshez vezethetnek – derül ki a Semmelweis Egyetem új kutatásából.

A horkolás pajzsmirigybetegséget is jelezhet!

A horkolást nem csak a túl sok stressz és a helytelen életmód okozhatja, de a megnagyobbodott pajzsmirigy is, de kialakulhat a pajzsmirigy alulműködéssel gyakran társuló elhízás következtében is. Prof. Balázs Csaba endokrinológus a horkolás és a pajzsmirigybetegség közti kapcsolatra hívja fel a figyelmet.