+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

Nyitott szájjal alszik gyermeke? Akár komoly gondot is jelezhet!

Alapvetően a légzésre az orrunk való és bár időnként természetes, hogy szájon át veszünk levegőt, hosszú távon ez utóbbi egyáltalán nem egészséges és akár problémát is jelenthet. Ezért ha azt vesszük észre gyermekünkön, hogy állandóan nyitott szájjal alszik, akkor vigyük el szakemberhez és előzzük meg, hogy komolyabb gond legyen belőle.

7 tipp, hogyan vészeljük át a forró nyári napokat a babával

A nagy hőség a babákat még jobban megviseli, mint a felnőtteket. Éjszakai ébredések, étvágytalanság, nyűgösség kíséri a napjainkat ilyenkor, ami mindkét félnek nagyon megterhelő. Kánikula tippek következnek, amik segítenek átvészelni a hőség okozta kellemetlenségeket mind a szülőnek, mind a babának.

5 tipp, hogy a baba jól aludjon

Mire lehet szüksége egy babának a nyugodt alváshoz? Elsősorban a szüleire, akik megfelelően gondoskodnak róla. De azért van más is, amivel elősegíthetjük, hogy az éjszakák ne forduljanak káoszba. Íme 5 tipp!

Egészséges a koffein? Attól függ, mennyit iszunk belőle!

Alig van olyan ember, aki egyáltalán nem fogyaszt koffeintartalmú élelmiszereket és italokat – ha mást nem, egy kis csokoládét szinte mindenki megeszik. De mennyi a biztonságos adag ebből a serkentő hatású vegyületből? Az Egészségkalauz.hu írása.

Nyáron is figyelni kell a gyerekek megfelelő alvásidejére

A gyerekeknél nyáron is fontos a rendszeres alvási rutin betartása, az alváshiány hosszabb távon akár mentális egészségügyi problémákat is okozhat.

5+1 meghökkentő tünet, ami komoly alváshiányra utalhat

Ködös agy, pattanások, hangulatingadozás, dühkitörések - Ezek a tünetek bizony arra utalhatnak, hogy komoly alváshiányunk van!

Alvásproblémákra is ajánlják ezt a módszert, de akár még veszélyes is lehet!

hazai egészségügyi szolgáltatónál elérhetők. Az intravénásan, nagy dózisban beadott vitaminok és nyomelemek azonban komoly kockázatot jelenthetnek még az egészségesek számára is, hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem belgyógyász professzora.

Egyen melatonin tartalmú ételeket, hogy jobban aludjon! Mutatjuk, miben van a legtöbb!

Becslések szerint a teljes népesség közel egyharmada szenved alvászavarban, amit többek között a stresszes életvitel és a cirkadián ritmus zavara is súlyosbít. A szakértők szerint érdemes esténként melatonin tartalmú ételeket fogyasztani, melyek természetes úton segíthetnek az elalvásban.

Először sikerült álomban levő emberekkel kommunikálni

A Current Biology című folyóiratban nemrégiben publikált tanulmányban arról számoltak be kutatók, hogy képesek voltak valós időben kommunikálni olyanokkal, akik tudatosan álmodtak.

A stressz alattomosan aláássa az egészségünket. Vegyük észre és tegyünk ellene!

Mi a stressz definíciója és milyen tünetei vannak? Milyen egészségkárosító folyamatokat indít el a testünkben és mit tehetünk ellene? A Portfolio.hu cikke a stressz és a stresszkezelés témáját járja körbe.

Igaz vagy sem, hogy az alvás megszépít? Itt a válasz!

Kutatók azt vizsgálták, hogy a kialvatlanság meglátszik-e az arcon.

Az álmatlanság 5 típusa – Önt melyik érinti? Ettől függ, hogyan mulaszthatja el!

Az álmatlanság kezelése, illetve kezeletlenül hagyása az egész életminőségre kihat. Járjunk utána a valódi okoknak! A Femina.hu cikke