+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

Hofherr Albert utca 11/A
1195 Budapest

Így alszanak a hírességek!

Érdekességek - Híres emberek furcsa alvási szokásai

Tom Cruise

Nem irigyeljük Tom Cruise alvótársát, mert a sztár állítólag iszonyú hangerővel horkol. Becsületére legyen mondva, hogy állítólag a háza egy eldugott sarkában külön hangszigetelt hálószobát alakított ki, hogy senkit ne zavarjon.

Mariah Carey

Az énekesnő kiemelt figyelmet fordít az alvásra, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, amiről ő maga számolt be egy vele készített interjúban, nevezetesen, hogy minden nap legalább 15 órát alszik. Állítólag ennyire van szüksége ahhoz, hogy megfelelően tudjon énekelni. Ezen kívül kínosan ügyel arra is, hogy a hálószobájában megfelelő legyen a páratartalom, nehogy kiszáradjon a torka vagy a hangszálai károsodjanak, ennek érdekében húsz párologtatóval vette körbe az ágyát.

Stephen King

Napjaink egyik legsikeresebb írója meglehetősen furcsa rituálé keretében tér nyugovóra. „Megmosom a fogam és a kezem. Hogy miért kell kezet mosni alvás előtt? Fogalmam sincs. A párnáimnak egy bizonyos irányba kell nézniük, a gombos résznek mindig az ágy másik oldal felé. Nem tudom, miért alakult ez ki így, de ezek nélkül a rituálék nélkül képtelen vagyok elaludni.” - mesélte életrajzi könyvében.

Eminem

Eminem befóliázott ablakokkal próbálja a hálószobán kívül tartani a napfényt, mert a sötétítő már nem elég neki. Ha ez nem lenne elég (például amikor több időzónán utazik át) úgynevezett „fehér zajt” hallgat éjszaka, ami állítása szerint segít neki, hogy el tudjon aludni.

Michael Phelps

Minden idők egyik legsikeresebb úszója egészen speciális körülmények között alszik, egy olyan kamrát alakítottak ki neki, amiben a légnyomás olyan, mintha 2700 méter magasan lenne. Ez munkára ösztönzi a szervezetét, ami a medencében is jobb teljesítményt eredményez, és a magaslati versenyekre is felkészíti.

Sleepwell - 2019 szeptember 23.
 

 

Mi történik velünk alvás közben?

Az alvás 5 fázisa

Együtt aludjon velünk gyermekünk vagy sem?

Miért jó a gyerekeknek a szülőkkel való együttalvás és meddig egészséges? Az együttalvás pozitívumai és lehetséges negatívumai.