+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

5 tipp, hogy a baba jól aludjon

Egészség - Mire lehet szüksége egy babának a nyugodt alváshoz? Elsősorban a szüleire, akik megfelelően gondoskodnak róla. De azért van más is, amivel elősegíthetjük, hogy az éjszakák ne forduljanak káoszba. Íme 5 tipp!

Biztonságos alvókörnyezet a babának

Az újszülött csecsemők nem izzadnak. Mirigyeik még fejlődésben vannak, ezért nem tudják szabályozni a testhőmérsékletüket. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy miben alszik a baba és hogy az ágyneműje, a matraca milyen anyagból készült. A legfontosabb, hogy minél természetesebb legyen! A hálózsák, a rugdalózó és az ágynemű is jó, ha 100% pamutból van, ez ugyanis segít az egyenletes testhőmérséklet fenntartásában.

A bőrrel érintkezve

Egyre több bizonyíték támasztja alá, milyen előnyökker jár, ha a baba és a mamája bőre érintkezik, például mikor az újszülöttet anyja mellkasára fektetik (különösen közvetlenül a születése után). Ez nyugtató hatással van mind a babára, mind a szülőre, valamint számos biológiai tevékenységre is jótékonyan hat. Ha a csecsemőt bármikor a mellkasunkra fektetjük, hatékonyan meg tudjuk nyugtatni és el tudjuk altatni.

Meghitt babaszoba a szobádban

Nincs szükség egy külön, önálló szobára, hogy a csecsemőnek hangulatos szentélyt alakíthassunk ki. Akár a hálószobában is berendezhető a baba saját része. Ne feledkezzünk meg az éjszakai fényről, egy mobiljátékról és egy helyről, ahol kényelmesen ülve etethetjük és ringathatjuk a picit.

Mindenki altatódalt dúdol

Az altatók dallama lényegében univerzális, az amerikai „Rock-a-bye babytől” a svéd „Mors Lilla Olle” és a kínai „Shi shang zhi you mama hao”-ig. Az előre és hátra ringatás minden emberre lecsendesítő hatással van, így a babát és minket, felnőtteket egyaránt megnyugtat.

Az alvás jár a szülőnek is!

A koalák az alvás világbajnokai. Napi 22 órát is szenderegnek. Előfordulhat, hogy a babánk is dobogós ebben a számban... És bár minden szülőnek bőven akad tennivalója folyamatosan, próbáljunk magunknak is elegendő alvásidőt biztosítani. A házimunka megvár, a baba szempontjából azonban sokkal fontosabb, hogy egy kipihent anyuka legyen vele.

Sleepwell - 2023 június 27.
 

 

Ezért jó, ha együtt alszik anya és a baba!

Számtalan kutatás igazolja, hogy a baba és az anya számára is kifejezetten előnyös az együttalvás. Lássuk, mit mond Dr. James J. McKenna Ph.D, a téma szakértőjé és kutatója!

3 ok, ami miatt érdemes esténként összebújni a gyerekekkel

A mai napig vitatott, mi a jó a gyereknek: ha a szüleivel vagy külön szobában alszik. A legtöbb szakértő szerint nem létezik egyetlen, üdvözítő szokás, hiszen nagyon sok függ a családtagok habitusától, hozzáállásától és igényeitől. Ám az kétségtelen, hogy ha esténként összebújik kicsit a család, annak csakis pozitív hatása lehet.