+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

5 tipp, hogy a baba jól aludjon

Egészség - Mire lehet szüksége egy babának a nyugodt alváshoz? Elsősorban a szüleire, akik megfelelően gondoskodnak róla. De azért van más is, amivel elősegíthetjük, hogy az éjszakák ne forduljanak káoszba. Íme 5 tipp!

Biztonságos alvókörnyezet a babának

Az újszülött csecsemők nem izzadnak. Mirigyeik még fejlődésben vannak, ezért nem tudják szabályozni a testhőmérsékletüket. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy miben alszik a baba és hogy az ágyneműje, a matraca milyen anyagból készült. A legfontosabb, hogy minél természetesebb legyen! A hálózsák, a rugdalózó és az ágynemű is jó, ha 100% pamutból van, ez ugyanis segít az egyenletes testhőmérséklet fenntartásában.

A bőrrel érintkezve

Egyre több bizonyíték támasztja alá, milyen előnyökker jár, ha a baba és a mamája bőre érintkezik, például mikor az újszülöttet anyja mellkasára fektetik (különösen közvetlenül a születése után). Ez nyugtató hatással van mind a babára, mind a szülőre, valamint számos biológiai tevékenységre is jótékonyan hat. Ha a csecsemőt bármikor a mellkasunkra fektetjük, hatékonyan meg tudjuk nyugtatni és el tudjuk altatni.

Meghitt babaszoba a szobádban

Nincs szükség egy külön, önálló szobára, hogy a csecsemőnek hangulatos szentélyt alakíthassunk ki. Akár a hálószobában is berendezhető a baba saját része. Ne feledkezzünk meg az éjszakai fényről, egy mobiljátékról és egy helyről, ahol kényelmesen ülve etethetjük és ringathatjuk a picit.

Mindenki altatódalt dúdol

Az altatók dallama lényegében univerzális, az amerikai „Rock-a-bye babytől” a svéd „Mors Lilla Olle” és a kínai „Shi shang zhi you mama hao”-ig. Az előre és hátra ringatás minden emberre lecsendesítő hatással van, így a babát és minket, felnőtteket egyaránt megnyugtat.

Az alvás jár a szülőnek is!

A koalák az alvás világbajnokai. Napi 22 órát is szenderegnek. Előfordulhat, hogy a babánk is dobogós ebben a számban... És bár minden szülőnek bőven akad tennivalója folyamatosan, próbáljunk magunknak is elegendő alvásidőt biztosítani. A házimunka megvár, a baba szempontjából azonban sokkal fontosabb, hogy egy kipihent anyuka legyen vele.

Sleepwell - 2021 december 02.
 

 

Ezért jó, ha együtt alszik anya és a baba!

Számtalan kutatás igazolja, hogy a baba és az anya számára is kifejezetten előnyös az együttalvás. Lássuk, mit mond Dr. James J. McKenna Ph.D, a téma szakértőjé és kutatója!

Ezért fontos, hogy gyermeke mindig időben feküdjön le!

Ha gyakran rosszul alszik gyermeke, éjszaka többször felébred, este nehezen alszik el, lehet, hogy az alvási szokásaival vagy éppen azok hiányával van a gond. Végigvettük, mi minden állhat az alvással kapcsolatos problémák hátterében!