+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Ezekről az ételekről senki sem gondolná, hogy nehezítik az elalvást!

Érdekességek - 7 étel, amelyben rejtett koffein van

Miben van koffein? Természetesen a kávéban és a kólában. Ám ezen kívül még számos olyan étel és ital van, amiről nem is gondolnánk, hogy koffeint tartalmaz és akár este is gyanútlanul adjuk gyermekünknek. Lehet, hogy emiatt nem alszik el egykönnyen a gyerek?

Legyünk tudatosak és iktassuk ki, amennyire csak tudjuk a rejtett koffeinforrásokat, már csak azért is, mert egy növésben lévő szervezetre a kis mennyiség is erőteljesebben hathat. Lássuk, miben van koffein!

Napraforgómag

Meglepő, de a napraforgómagnak is van koffeintartalma. Bár önmagában akár egészségesnek is tekinthetjük fogyasztását, arra figyeljünk oda, hogy ne este adjuk gyermekünknek nasiként, ha azt szeretnénk, hogy könnyedén elaludjon!

Csokis gabonapelyhek

A csokis gabonapelyhek is tartalmaznak koffeint, a csokoládé ugyanis rendelkezik koffeintartalommal. A magas cukortartalom pedig méginkább felpörgeti gyermekünk szervezetét, így ha este ezt fogyasztja, búcsút mondhatunk a csendes estének.

Kakaó

Mint ahogy minden, ami csokoládét - és annak alapanyagát a kakaót- tartalmaz, az este elkortyolgatott nagy bögre forró csoki vagy habos kakaó sem a legideálisabb vacsorára, hiszen kakaó és cukor is jócskán van benne.

Csokis finomságok

Az előző kategóriákhoz hasonlóan a kakaós mogyorókrém, a csokis müzliszelet és maga a csoki sem kivétel: bármi, ami csokis, az koffeinforrás.

Pékáru

A csokis, magas cukortartalmú, gyors felszívódású szénhidrátot tartalmazó pékáruk sem tekinthetők ideális vacsora menünek. Ezen kívül a napraforgómagos finomságok is tiltólistásak este!

Zöld tea

Fekete vagy zöld tea nem való gyereknek! Ezek ugyanis legalább annyi koffeint tartalmaznak, mint egy csésze erős kávé.  Ha csemeténk teára vágyik, számára a gyümölcsös gyerektea  az ideális vagy az olyan gyógytea, mint például a hibiszkuszos csipkebogyó.

Cukros, szénsavas üdítők

Bizonyos üdítők is tartalmazhatnak koffeint, de ha azt nem, akkor cukrot és mesterséges adalékanyagokat jócskán, ami egyáltalán nem segít az esti lenyugvásban. Inkább kerüljük ezeket!

 

 

Sleepwell - 2019 augusztus 22.
 

 

Ezért fontos, hogy gyermeke mindig időben feküdjön le!

Ha gyakran rosszul alszik gyermeke, éjszaka többször felébred, este nehezen alszik el, lehet, hogy az alvási szokásaival vagy éppen azok hiányával van a gond. Végigvettük, mi minden állhat az alvással kapcsolatos problémák hátterében!

Veszélyes vagy sem a kicsivel egy ágyban aludni?

Miért jó a gyerekeknek a szülőkkel való együttalvás és meddig egészséges? Az együttalvás pozitívumai és lehetséges negatívumai.