+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

4 tipp, hogy nagy melegben is jót aludjunk

Érdekességek - Hogyan hűtsük le magunkat nagy melegben, hogy aludni tudjunk? Mikor és mit sportoljunk? Mit fogyasszunk este, hogy segítse alvásunkat? Íme 4 tipp!

Hűtsük le magunkat!

Ha egész nap kint tartózkodtunk a napon, könnyen lehet, hogy estére úgy érezzük, az összes napfényt magunkba szívtuk és állandóan melegünk van. Ennek az érzetnek az enyhítésére vegyünk langyos vizes fürdőt és áztassuk lábunkat langyos vízbe, amelybe cseppentsünk egy-két cseppnyi levendula- vagy eukaliptusz illóolajat.

Hűtsük le a lakást!

Miután kicsit sikerült magunkat is lehűteni, jöhet az otthonunk klímájának az optimalizálása. Hőség idején reggel, amikor kezd melegedni, mindig csukjuk be az ablakokat és engedjük le a redőnyöket, húzzuk be a sötétítőket, naplemente után, amikor már érezzük, hogy kint kezd kicsit hűlni a levegő, mindent nyissunk ki, szellőztessünk és hagyjuk is nyitva az ablakokat! Ha van kertünk, locsolással is tudjuk kicsit hűteni a levegőt, ha nincs, akkor a vizes függönyös trükköt vessük be! Persze a legegyszerűbb megoldás, ha bekapcsoljuk a klímát és lehűtjük a hálószobát 20 fok körüli hőmérsékletűre.

Masszíroztassuk meg a lábunkat!

Egy jó lábmasszázs nagymértékben segíti a könnyebb elalvást. Kérjük meg a párunkat, hogy teafaolajos lábkrémmel kenje be és masszírozza át alaposan mindkét lábunkat. A teafaolaj hűsít, miközben antibakteriális hatású is. Ez a módszer még azoknak is szokott segíteni, akik egyébként nagyon nehezen tudnak elaludni.

Igyunk, együnk triptofán és magnézium tartalmú ételeket és italokat!

A banán, a mandula, a kesudió, a meggy és a tej mind tartalmazzák azokat az értékes hatóanyagokat, melyek segítenek az elalvásban. Lefekvés előtt kortyolgassunk el egy pohár tejet, vagy meggylevet, együnk egy banánt, egy marék mandulát és máris könnyebb lesz az elalvás.

Ne sportoljunk 18 óra után!

Az esti, megerőltető edzés még órákon át pörgeti a testet, ezért aki 18 óra után megy sportolni, az biztosan nem fog tudni elaludni éjfél előtt. Ha szeretnénk nyugodtan aludni, időzítsük a testedzést reggelre vagy kora délutánra, és este már maximum csak egy laza sétát vagy relaxációs, lazító gyakorlatot iktassunk be!

 

Jean Orsolya - 2019 július 04.
 

 

7 alvássegítő praktika iskolás gyerekeknek

Későn fekszik, sokáig nem tud elaludni, reggel meg alig tud felkelni gyermeke? Nappal pedig fáradt, nem tud koncentrálni a suliban? Lehet, hogy nem elegendő számára az alvás mennyisége és a minősége sem megfelelő! Íme néhány praktika, ami segít megszüntetni az alvásproblémákat!

Vegyen egy esti fürdőt, hogy jól aludjon! Mutatjuk a pozitív hatásait!

Télvíz idején nincs jobb egy kád meleg fürdőnél. Kellemesen ellazít és a jól megválasztott hőfok még az alvásban is segíthet!