+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

5 nyugtató hatású ital a tökéletes éjszakai pihenésért

Egészség - Nem kell hozzá altató, hogy végre jól tudjunk aludni. A természetben bőven találunk olyan gyógynövényeket és alapanyagokat, amelyekből lazító hatású teát vagy italt készíthetünk, mellékhatások nélkül!

 

Kamilla

A kamilla - vagy más néven orvosi székfű- főzetét már évszázadok óta használják természetes altatószerként. Természetes nyugtató, gyulladáscsökkentő hatását számtalan kutatás is igazolta. Egy nagyobb csészébe tegyünk 3 kávéskanálnyi kamillavirágot, majd öntsük le forró vízzel. Hagyjuk ázni 10 percig és fogyasszuk még melegen!

Macskagyökér 

A valeriánaként is ismert gyógynövény számos nyugtató hatású gyógykészítmény alapanyaga - gondoljunk csak a Valeriána cseppre -. Az erőteljes hatású növényt szintén ősidők óta alkalmazzák az álmatlanság tüneteinek csökkentésére. A macskagyökér-főzetet ízletesebbé tehetjük, ha forrázás előtt hozzákeverünk egy kis citromfüvet vagy kamillát. Várandós és szoptatós kismamáknak, ill. két év alatti gyermekeknek nem ajánlott.

Cseresznyelé

A cseresznyelé nyugtató hatását a benne lévő nagy mennyiségű melatoninnak köszönheti. Ez a hormon segíti az elalvást és felelős a belső óránk működéséért. Igyunk meg egy nagy pohárral lefekvés előtt egy órával, tíz-húsz perc elteltével érezni fogjuk a hatását!

Tej

Bizonyára sok szülőnek kellemes élmény gyermekkorából, hogy amikor nem tudott elaludni, a nagymamája, anyukája egy pohár langyos, mézes tejet adott. A tejben lévő aminosav (triptofán) jelzi az agynak, hogy ideje álmosító hatású szerotonint felszabadítani. A tejben található nagy mennyiségű kalcium is stresszoldó hatású. A méz ezt a hatást fokozza, mivel cukortartalma megemeli az inzulinszintet és megkönnyíti a triptofán agyba jutását.

Banánturmix

Az esti gyümölcs turmixunkhoz vagy a lefekvés előttre bekészített pohár tejhez mixeljünk egy banánt is. Triptofán, magnézium, káliumtartalma nyugtat és lazít. A hatást fokozhatjuk, ha mandulatejjel és mogyoróvajjal kombináljuk.

A cikket dr. Benedek Pálma lektorálta.

 

 

Jean Orsolya - 2018 december 06.
 

 

Itt a magyarázat, miért egészségesebbek a korán fekvők az éjszakázóknál!

Az éjszakázás negatívan hat az általános egészségi állapotra, számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát növeli drasztikusan, de nem csak az alváshiány miatt! Íme a legújabb kutatások eredményei!

Negatív befolyásolja a párkapcsolatot (is) a kevés alvás!

A kevés alvás felboríthatja a szervezet egyensúlyát, a hormonháztartást, ami a negatív egészségügyi hatásokon túl akár párkapcsolati problémákat is okozhat. Már akár napi egy órával kevesebb alvásnak is komoly következményei lehetnek hosszú távon!