+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

Hofherr Albert utca 11/A
1195 Budapest

Ezt árulja el rólunk, hogy milyen pózban alszunk!

Érdekességek - Nem is gondolná, hogy mi mindent árul el személyiségéről, hogy milyen pozíciót vesz fel alvás közben. Tesztelje le Ön is!

Oldalfekvésben, bokát egymásra helyezve

Aki a bokát egymásra fektetve, oldalra fordulva alszik a legszívesebben, az higgadt, nyugodt, megbízható személyiségre utal. Aki így alszik, azt kevés dolog dühíti fel, és a jövője miatt sem különösebben aggódik. Alapvetően is inkább a megoldásra fókuszál, mintsem a problémákra.

Összegömbölyödve, babapózban

Ha összegömbölyödve, babapózban alszik valaki a legszívesebben – amely az egyik leginkább stresszoldó jógapóz is –, az gyakran érezheti, hogy védelemre, megértésre, empátiára van szüksége. Próbálja magát elhatárolni másoktól és a világban uralkodó problémáktól. Tehetséget érezhet a festéshez, a tánchoz, de akár a blogíráshoz is.

Hason fekvő póz

A kezeit, lábait szétvető, hason fekvő típus igazi vezéregyéniség. Jellemző rá a dinamizmus, a kezdeményezés mind a magánéletben, mind a munkában. Szereti előre, részletesen megtervezni az életét, és nagyon nem kedveli a váratlan meglepetéseket. Tetteiért vállalja a felelősséget, és mindent megtesz a sikerért, céljai megvalósításáért.

Háton fekvő póz

Ha valaki háton alszik a legszívesebben, széttárt végtagokkal, az többnyire optimista beállítottságú ember, aki szereti az életet, és jól érzi magát, amikor a figyelem rá irányul. Munkáját szívósan, kitartósan végzi. Annak ellenére, hogy józanul, logikusan gondolkozik, mégis nagyon fontos, hogy kimondja az igazat. Akik ebben a pihentető alvási pozícióban szeretnek a leginkább aludni, jellemzően erős, izmos testalkatú emberek.

Háton fekve, katonapózban

Aki a hátán fekve, de karjait, lábait szorosan összehúzva, szinte olyan pózban alszik, mint egy katonatiszt, az nagy valószínűséggel az életét is biztos keretek között szereti élni. Pontosan tudja, mit szeretne elérni az életben, és meg is tesz mindent a megvalósításért. Kínosan pontos és precíz a személyisége, így nem áll távol tőle a maximalizmus sem.

Felhúzott térddel, féloldalt fekve

Aki féloldalt fekve, felhúzott térddel alszik, az erősen impulzív személyiség, aki képes váratlan meglepetéseket is okozni környezetének, sőt időnként akár kiszámíthatatlan is lehet. Olyan személyiség, akit vonzanak a kalandok, és akinek a hangulata sem mindenkor számítható ki előre. Ugyanakkor többször is előfordulhat vele, hogy nehezen dönt. Fontos számára a stabil munka, a béke és a nyugalom megléte.

Forrás: Brightside

Sleepwell - 2019 szeptember 26.
 

 

Altató helyett ez a módszer segíthet az elalvásban!

Évezredek óta megfigyelt, tudományosan is megerősített tény, hogy a megfelelően kiválasztott zene segít az elalvásban, és gyógyítja az alvászavarokat. Pontosan hogyan hatnak és mely zenék segítenek az alvásra hangolódásban? Írásunkban megtalálja a választ!

A tévé előtt alszik el? Ne tegye!

Ha valakit rendszeresen a televízió ringat álomba, annak szó szerint súlyos következményei lehetnek! Egy nemrégi kutatás szerint ugyanis ez a szokás drasztikusan megnöveli az elhízás kockázatát.