+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Egészség

Népbetegség, mégis alig beszélünk róla: másfél millió magyar szenved tőle

Ma van a Vese Világnapja – Magyarországon is jelentősen aluldiagnosztizált az idült vesebetegség

Koronaszomnia - 8 tünet, ami covidos alvászavarra utal

Ez a 8 tünet utalhat arra, hogy covid okozta alvászavarban szenvedünk. Mutatjuk, mi a teendő ilyenkor!

Már a hálószobában is jelen lehet a mesterséges intelligencia

Pár éve még sci-fi filmbe illő jelenet volt, ami mára valósággá vált: a mesterséges intelligenciával megtámogatott szövegalkotó robot, amelynek tudását már akár az otthonunkban is kamatoztathatjuk. Mit tudnak vajon ezek a robotok és hogyan segítheti a jobb minőségű alvást a mesterséges intelligencia? Cikkünkből kiderül!

Fáradt, kimerült, állandóan csak aludna? Ez a tápanyag hiányozhat a szervezetéből

Az antioxidánsként is ismert anyag immunerősítő hatásán kívül hozzájárul a pajzsmirigy és a mentális funkciók egészséges működésének megőrzéséhez is. Az Egészségkalauz.hu cikke

Heves szívdobogásra ébred az éjszaka közepén? Nem csak szívbetegség okozhatja!

Sokszor ébred arra éjszaka, mintha a szíve ki akarna ugrani a helyéről? Ezek a betegségek állhatnak a háttérben.Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa a leggyakoribb okokat ismertette, és elmondta, mikor fontos a kivizsgálás. Az Egészségkalauz cikke

7 dolog, ami ahhoz szükséges, hogy az agyunk sokáig egészséges maradjon

A 81 éves amerikai idegtudós, Richard Restak tapasztalatait és a tudományos tényeket foglalta össze, hogy kiderüljön, mit érdemes tenni az agyunk egészségének megőrzése érdekében. A HVG.hu cikke.

5+1 szokás a rohanó hétköznapokban, ami alvásproblémát okozhat

Hiába érezzük úgy a nap végén, hogy szinte összeesünk a fáradtságtól, mégsem jön álom a szemünkre, amikor végre ágyba kerülünk. Mert az agyunk még este sem áll át pihenő üzemmódba, egyre csak a feladatokon, a megoldandó problémákon, a határidőre teljesítendő projekteken pörög. Nem csoda, ha elkerül bennünket az álom.

Jól szeretne aludni? Akkor bizony nem mindegy, mit eszik napközben!

Bár azt gondolhatnánk, csak a lefekvéshez legközelebb eső étkezés számít alvásunk minősége szempontjából, ám bebizonyosodott, hogy ez nem így van. Mert bizony a reggeli, az ebéd, a nasik és minden, napközben elfogyasztott ital is hatással van arra, milyen lesz az éjszakánk!

Hiába alszik eleget, mégis fáradt? Ez lehet az oka!

Nagyon kellemetlen, amikor hiába alszunk 7-8 órát éjjel, másnap mégis egész nap fáradtak vagyunk.

Ezért érdemes este 11 előtt ágyba bújni!

Nagyon úgy tűnik, hogy létezik egy optimális lefekvési idő, legalábbis azon kutatók szerint, akik 88 000 önkéntest megvizsgálva arra jutottak, hogy azok, akik este 10 és 11 között fekszenek le aludni, kisebb eséllyel lesznek szívbetegek.


Vegyen egy esti fürdőt, hogy jól aludjon! Mutatjuk a pozitív hatásait!

Télvíz idején nincs jobb egy kád meleg fürdőnél. Kellemesen ellazít és a jól megválasztott hőfok még az alvásban is segíthet!