+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Egy gyógynövény ami javítja az alvásminőséget

Egészség - Dél-Amerikából érkezett Európába, kellemes a megjelenése és az illata – s immár azt is tudjuk róla, hogy az álmatlanságra is gyógyírt hozhat a citromverbéna.

Sajnos az éjjeli éberség, melynek egyik gyakori oka a stressz, gyakran még az egészséges embereket is érinti. Az altatók csak átmenetileg segítenek – viszont cserében függőséget és mellékhatásokat okoznak. Ezért manapság egyre több kutatás irányul az olyan gyógynövénykészítmények tanulmányozására, amelyek csökkenthetik a stresszt, és enyhíthetik e problémákat.

A San Antonio de Murciai Katolikus Egyetem Egészségtudományi Karának spanyol tudósai figyelmüket most a citromverbéna (Aloysia trifolia vagy Aloysia citrodora) felé fordították. E növény Dél-Amerikában őshonos, de mára a világ számos más részén is termesztik, beleértve a Közel-Keletet és a Földközi-tenger országait.

A tudósok kísérletük során nyolcvan önkéntest vizsgáltak, akiknek nem voltak egészségügyi problémái, de alvási problémákra panaszkodtak. Az érintettek fele-fele kilencven napon át placebót és citromverbénát tartalmazó kapszulákat kapott. Mint kiderült, a növénykivonat jótékonyan segítette az ellazulást és az alvást, illetve a stressz mértékének csökkenését. Az eredmények megerősítéséhez további, nagyobb lélekszámon és hosszabban végzett vizsgálatokra van szükség.

Forrás; Unsplash/Kinga Howard

Sleepwell - 2024 május 30.
 

 

Száraz, fájó torokkal ébred, pedig nincs is megfázva? 3 gyakori ok is kiválthatja!

Száraz torokkal ébredni kellemetlen, de nem csak betegség okozhatja.

Az alvás és más hatékony módszerek a memóriazavar megelőzéséért

A memóriazavart egykor az idősek betegségének hívták, a legújabb vizsgálatok azonban azt mutatják, hogy egyre több fiatal küzd hasonló problémákkal. Vajon mi ennek az oka és mi tehetünk a memóriazavar megelőzéséért?