+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

Az alvás nem luxus, hanem létszükséglet - Egészségünk múlhat rajta, ha nem alszunk eleget!

Az alvást méltatlanul alábecsüljük, pedig a testi és lelki egészségünk múlhat azon, milyen minőségben és mennyit alszunk.

Aki nem akar megbetegedni, erre kell nagyon odafigyelnie!

Egészség és erős immunrendszer nem létezik megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nélkül, így a koronavírussal szembeni védekezésnek is egyik fontos alappillére kell legyen!

Keveset alszik? Ilyen hatással lehet a vérnyomására

Nemcsak az alvás mennyisége, hanem a minősége is fontos.Az, hogy az alvászavarok és az alváshiány összefügg a kardiovaszkuláris egészséggel, illetve a szív- és érrendszeri problémák rizikójának növekedésével, régóta ismert tény, ám a háttérben meghúzódó pontos mechanizmusokat még nem sikerült feltérképezni.

A tökéletes alvás 4 kritériuma és a kialvatlanság veszélyei

A Sleep Health tudományos szaklapban jelent meg a Stanford Egyetem kutatása, amely az elmúlt évek több mint 200 alvással kapcsolatos vizsgálatát vette górcső alá, hogy kiderüljön: mi kell a minőségi alváshoz. Nagyon fontos közös nevezőket találtak a tudósok munkái alapján, az eredményeket 4 pontban összegezték.

Az alvás olyan mint a cipőméret, nem biztos, hogy neked is a 8 óra az ideális!

Az optimális mennyiségű alvás nem túl kevés és nem túl sok. Na de mennyi az annyi? Egy új kutatás szerint nem biztos, hogy az eddig kőbe vésett 8 óra az ideális.

Ennyit kéne sétálni egy héten a szív védelmében: a kardiológusok tippjeivel még hatékonyabb lehet a gyaloglás

A sétálás változatos és különösen hatékony szívvédő mozgásforma lehet a következő tippekkel.

Egy ideig még nem lélegezhetünk fel – elhúzódó allergiaszezon és újabb COVID-hullám nehezítheti meg az asztmások életét a következő hetekben

Tegyük tisztába: mi is pontosan az allergiás asztma, és miért fontos, hogy egész évben odafigyeljünk rá? Mire számíthatnak az asztmások a küszöbön álló újabb COVID-hullámban?

A legtöbb felnőtt nem alszik eleget

Sajnos a legtöbb felnőtt nem alszik eleget, pedig az alváshiány az egészségünkben is súlyos kárt tehet. Összegyűjtöttük azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy Önnek is több alvásra lenne szüksége! A Psychology Today cikke

7 alvássegítő praktika iskolás gyerekeknek

Későn fekszik, sokáig nem tud elaludni, reggel meg alig tud felkelni gyermeke? Nappal pedig fáradt, nem tud koncentrálni a suliban? Lehet, hogy nem elegendő számára az alvás mennyisége és a minősége sem megfelelő! Íme néhány praktika, ami segít megszüntetni az alvásproblémákat!

Az alvás nem időpocsékolás! A kimaradt alvás nem pótolható!

"Majd alszom, ha öreg leszek." Önnek is ismerős ez a mondat? Bizony nagyon sokan gondolják úgy, hogy az alvás csak időpocsékolás. Pedig egyre több kutatás bizonyítja, hogy a kimaradt alvás nem pótolható, ráadásul a tartós alváshiánynak komoly, negatív élettani hatásai is vannak.

A szívinfarktus és a koraszülés is gyakoribb hidegfront idején

Az ingerlékenységen, fejfájáson és alvászavaron túl komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak a frontok, ilyenkor növekszik a szívinfarktus, tüdőembólia, sőt még a koraszülés előfordulása is. Leginkább a kisgyermekeket, időseket és krónikus betegeket viseli meg, amikor a kánikulai napok után hirtelen több Celsius fokot esik a hőmérő higanyszála.

Egy újabb Covid mellékhatás! Minden második felnőtt szenved tőle

Minden második vizsgált felnőtt szenved elalvási, átalvási nehézségektől, korai vagy éjszakai felébredéstől, rossz alvásminőségtől, fáradt hajnali-reggeli ébredésektől. Mindez a Covid egy lehetséges mellékhatása.