+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

6 immunrendszer-romboló rossz szokás, amit járvány idején különösen kerüljünk!

Rendszeres alkoholfogyasztás, kevés alvás, egészségtelen táplálkozás - csak pár a sok rossz szokás közül, amellyel gyengítjük immunrendszerünket. Felsoroljuk a legtipikusabbakat, amelyeket érdemes kerülni egészségünk védelme érdekében, különösen most, koronavírus járvány idején, amikor az erős immunrendszer kulcsfontosságú!

Az éjszakai, fokozott izzadás nem normális jelenség!

Ha az éjszakai pihenésünket a hűvösebb idő ellenére is folyamatosan megzavarja a fokozott izzadás, akkor érdemes utánajárni az okoknak, mert akár nem diagnosztizált betegség tünete is lehet.

Ezért életbevágó, hogy eleget aludjanak a kamaszok!

A serdülőkor nem csupán a látványos testi változások, de a személyiség alakulásának emblematikus korszaka is egyben. A tiniknek kezd kialakulni saját világlátásuk, érdeklődési körük, stílusuk. Szeretnek lázadni, és olyan dolgokat tenni, amivel bizonyítják, ők önálló, a szüleiktől független emberek és ezzel gyakran kergetik „őseiket” a kétségbeesésbe. Ilyen például az alvás kérdése is. A tinik többsége ugyanis felesleges időpocsékolásnak tartja az éjszakai pihenést, amely – úgy gondolják - értékes órákat vesz el tőlük.

Csökkentse a koronavírus okozta megbetegedés kockázatát alvással!

A nem megfelelő minőségű vagy mennyiségű alvásnöveli az olyan krónikus betegségek kockázatát, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri megbetegedések. Tudjuk, hogy ezek a krónikus betegségek különösen nagy kockázatot jelentenek a koronavírus-járványban, hiszen a vírus okozta Covid-19 betegségben elhunyt áldozatok majd mindegyike szenvedett valamelyiktől a felsorolt kórokból.

A 6 leghatékonyabb stresszoldó módszer

Egyre többünket érintenek a túlhajtott életmód, a stressz, a napirend hiánya és a nem megfelelő táplálkozás következtében kialakuló problémák. Ingerültek vagyunk, fáradtak, alvásproblémákkal és pszichoszomatikus valamint az életmódunk következményeként kialalakuló civilizációs betegségekkel küzdünk. Lassítsunk és figyeljünk magunkra! A testünk meghálálja!

A járvány új betegséget hozott: itt a coronasomnia!

A járvány egyik negatív hozadéka az egyre többeket érintő alvászavar, amit a koronavírus miatt átalakult életmód, a home office, a rengeteg képernyő előtt töltött idő, a bizonytalanság és a stressz hívott életre.

Babaaltatáshoz mobilapp? Működik!

Ha már mindent bevetettünk, hogy végre aludjon a babánk, mégsem jártunk sikerrel, íme egy megoldás, ami a mi esetünkben is működhet!