+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

Rosszul alszik? Aludjon plüssmacival!

Megannyi áldásos hatását mutatták ki a plüssállattal alvásnak, többek között megnyugtat, boldoggá tesz és mentesít a stressztől.

A 10 legjobb altatási módszer gyakorlott anyukáktól!

Ezeket az altatási módszereket gyakorlott anyukák ajánlják és valóban beváltak!

Alvás és ébrenlét közti zavarok: másként viselkednek a nők és a férfiak

Alvajárás közben a nők a férfiaknál kétszer gyakrabban végeznek kockázatos és összetett feladatokat, vezetnek autót, vesznek éles tárgyakat a kezükbe, melyek sérüléshez vezethetnek – derül ki a Semmelweis Egyetem új kutatásából.

A horkolás pajzsmirigybetegséget is jelezhet!

A horkolást nem csak a túl sok stressz és a helytelen életmód okozhatja, de a megnagyobbodott pajzsmirigy is, de kialakulhat a pajzsmirigy alulműködéssel gyakran társuló elhízás következtében is. Prof. Balázs Csaba endokrinológus a horkolás és a pajzsmirigybetegség közti kapcsolatra hívja fel a figyelmet.



Így hatnak étkezési szokásaink alvásunk minőségére - Praktikus tanácsok a jó alvásért

Az alvás létfontosságú az emberi test számára, hiszen ezalatt regenerálódik. Annak jártunk utána, hogyan befolyásolják az étkezési szokásaink az alvásunk minőségét.

5 alvással kapcsolatos tévhit, ami nem hogy segítene, inkább ront az alvási szokásainkon

Nagyanyáink a meleg, mézes tejre esküdtek, ezért azt adtak lefekvés előtt a gyerekeknek, mások azt vallják, kimerülésig kell edzeni, és akkor garantált az alvás. Vajon tényleg igaz, hogy egy pohár vörösbor segíti az elalvást vagy hogy napközben semmiképpen sem szabad sziesztázni, mert az éjszakánk látja kárát? Utánajártunk!

A pihenés 5+1 típusa, amire mindannyiunknak szüksége van

Valójában a pihenés mindegyik típusára szükségünk lenne ahhoz, hogy egészségesek és fittek maradhassunk.

7 tipp, hogy frissen induljon a nap!

Az alábbi tanácsok segítenek, hogy frissen és energikusan vághassunk neki a napnak!

Nem árt vigyázni az orrspray használatával: függőséget okozhat!

Csupán pár szabályt kell betartani, hogy a függőséget elkerüljük!

3 meglepő tény alvási szokásainkról

Miért érezzük úgy, hogy semmit sem aludtunk, ha éjszaka többször felébredtünk? Miért nem tudunk idegen helyen jól aludni? Miért alszunk többet télen? Íme a válaszok!