+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

Ez a legjobb alvási pozíció, ami pozitív hatással van az egészségünkre: azt is eláruljuk, milyen pózban ne aludj soha!

Nem elég, ha lefekvés előtt kikapcsolod a mobilodat, és az sem, ha legalább hét órát szundikálsz éjszakánként. A minőségi alváshoz ugyanis a tökéletes pózra is szükséged van!

Hány órakor kellene elaludnunk? Hallgassunk a testünkre!

Alvászavarra utal, ha bármikor is fekszünk le, még lefekvés után egy órával is csak forgolódunk és képtelenek vagyunk elaludni illetve ha ez a probléma már több hete fennáll. Érdemes ilyenkor kicsit jobban odafigyelni testünk jelzéseire, mert mutatja, mi a teendő.

Alig ébred fel, máris aludna? Cukorbetegség és pajzsmirigy probléma is okozhatja

Folyton csak aludna, állandóan fáradtnak érzi magát? Ezt bizony nem a frontok, hanem valamilyen hormonprobléma okozhatja!

3 ok, ami miatt érdemes esténként összebújni a gyerekekkel

A mai napig vitatott, mi a jó a gyereknek: ha a szüleivel vagy külön szobában alszik. A legtöbb szakértő szerint nem létezik egyetlen, üdvözítő szokás, hiszen nagyon sok függ a családtagok habitusától, hozzáállásától és igényeitől. Ám az kétségtelen, hogy ha esténként összebújik kicsit a család, annak csakis pozitív hatása lehet.

Meglepő előnyökkel járhat, ha együtt alszunk a párunkkal

Új kutatások szerint, ha az ágyunkat megosztjuk a szerelmünkkel, akkor valóban azt érezhetjük, hogy jobb volt az éjszakai pihenésünk.

Állandóan fáradt, mégsem tud aludni? Szezonális affektív zavar is okozhatja!

Levert, fáradt és az alvása sem olyan, mint általában? A problémák szezonálisan jelentkezhetnek, de oda kell rá figyelni!

Nagyon gyorsan terjed az új COVID variáns: ezekre a tünetekre most különösen oda kell figyelni

Egy erősen mutálódott Covid-változat, a Pirola, különböző újfajta tüneteket okoz, például arcirritációt és bőrkiütést. A korábban gyakori tünetek, mint például az ízlelés vagy a szaglás elvesztése, a tartós köhögés és a légszomj egyre ritkábban fordulnak elő.

4 ok, ami miatt gyakran felébrednek a gyerekek éjszaka

Most nem a babákról lesz szó, hanem az óvodás, kisiskolás korosztályról! Mert bizony őket is érintheti a probléma, hogy sokszor felébrednek éjszaka.

Nem tud aludni? 5 módszer, hogy gyorsan álom jöjjön a szemére

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) jelentése szerint 3 felnőttből 1 alváshiányos - ami azt jelenti, hogy nem alszik eleget és alvása nem megfelelő mimőségű, pedig a szervezetének szüksége lenne rá.

7 hasznos tipp a csecsemő altatásához

Egy újszülött, kisbaba altatása nem mindig egyszerű. Sokszor a kialvatlan anyuka a lehető leghatékonyabb – ám, nem feltétlenül a legegyszerűbb – módszert választja, de hosszútávon érdemesebb olyanra törekedni, ami az egész család számára kényelmes megoldást és pihentető éjjeleket jelent. A babafalva.hu szakértője javasol pár valóban hatékony tippet, hogy miként is jussunk el oda, hogy a kisbabánk a saját ágyában aludjon el és a lehető legkevesebbszer ébredjen fel.

Ezeknek a tápanyagoknak a hiánya okozhat alvászavart

Az alvászavarhoz bizonyos tápanyagok hiánya is hozzájárulhat, ezért érdemes gondoskodni róla, hogy vitaminokból és egyéb mikrotápanyagokból elegendő mennyiséget vigyünk be a szervezetünkbe.

Ön gyors vagy lassú koffeinlebontó?

Sokakkal előfordul, hogy hiába kávéznak, nem érzik annak hatását, vagy épp ellenkezőleg, egy délutáni kávé után forgolódnak egész este. A koffein mennyisége és minősége mellett, az egyéni koffeinlebontó hajlamod az, ami igazán befolyásolj,  miként reagál rá a szervezeted. Szász Máté biológust, a SYNLAB szakértőjét kérdeztük.