+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

Mennyi idő alatt lehet kipihenni, ha valaki a megszokotthoz képest 1-2 órával kevesebbet alszik?

Egy új kutatás azt vizsgálta, mennyi idő alatt tudja kipihenni a szervezet, ha a szokásoshoz képest kevesebbet alszunk.

Képtelen kipihenni magát? Ez a módszer segíthet

Alvásra szüksége van a szervezetünknek: akkor kapcsol ki, el tudja végezni azokat a szükséges folyamatokat, amik a jó közérzetünk és az egészségünk alappillérei. Ám jót aludni csak kevesen tudnak. Mutatjuk, mik a buktatók! Az Egészségkalauz.hu cikke

Miért ébrednek az idősebbek nagyon korán? Ez az oka!

Igaz, hogy minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb alvásra van szükségünk? Utánajártunk!

Hogyan aludjunk kánikulában? 5 hasznos tanács a szakértőtől

Ha a napok óta tartó kánikulában nem tudunk aludni, fogadjuk meg a szomnológus szakemberek hasznos tanácsait!

Kiadták a riasztást: erre most rengeteg szülőnek kell figyelnie, a gyerekek egészsége a tét

A Magyar Alvás Szövetség azonnali cselekvésre szólítja fel a szülőket, a pedagógusokat az elektronikus médiát használó gyerekek és serdülők egészségének védelme érdekében.

Miért vagyok fáradt? A fáradtság lehetséges okai, amire nem is gondolnánk

Nehéz kikelni az ágyból, napközben is úgy érzed csak félgőzzel mész előre és már kora délután a sokadik kávé után sóvárogsz, hátha segít? A fáradtságot okozhatja egyszerű alváshiány vagy stressz, de sok más, komolyabb dolog is. Nem szabad félvállról venni a tüneteket!

Nyitott szájjal alszik gyermeke? Akár komoly gondot is jelezhet!

Alapvetően a légzésre az orrunk való és bár időnként természetes, hogy szájon át veszünk levegőt, hosszú távon ez utóbbi egyáltalán nem egészséges és akár problémát is jelenthet. Ezért ha azt vesszük észre gyermekünkön, hogy állandóan nyitott szájjal alszik, akkor vigyük el szakemberhez és előzzük meg, hogy komolyabb gond legyen belőle.

7 tipp, hogyan vészeljük át a forró nyári napokat a babával

A nagy hőség a babákat még jobban megviseli, mint a felnőtteket. Éjszakai ébredések, étvágytalanság, nyűgösség kíséri a napjainkat ilyenkor, ami mindkét félnek nagyon megterhelő. Kánikula tippek következnek, amik segítenek átvészelni a hőség okozta kellemetlenségeket mind a szülőnek, mind a babának.

5 tipp, hogy a baba jól aludjon

Mire lehet szüksége egy babának a nyugodt alváshoz? Elsősorban a szüleire, akik megfelelően gondoskodnak róla. De azért van más is, amivel elősegíthetjük, hogy az éjszakák ne forduljanak káoszba. Íme 5 tipp!

Egészséges a koffein? Attól függ, mennyit iszunk belőle!

Alig van olyan ember, aki egyáltalán nem fogyaszt koffeintartalmú élelmiszereket és italokat – ha mást nem, egy kis csokoládét szinte mindenki megeszik. De mennyi a biztonságos adag ebből a serkentő hatású vegyületből? Az Egészségkalauz.hu írása.

Nyáron is figyelni kell a gyerekek megfelelő alvásidejére

A gyerekeknél nyáron is fontos a rendszeres alvási rutin betartása, az alváshiány hosszabb távon akár mentális egészségügyi problémákat is okozhat.

5+1 meghökkentő tünet, ami komoly alváshiányra utalhat

Ködös agy, pattanások, hangulatingadozás, dühkitörések - Ezek a tünetek bizony arra utalhatnak, hogy komoly alváshiányunk van!