+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

Miért vagyok fáradt? A fáradtság lehetséges okai, amire nem is gondolnánk

Nehéz kikelni az ágyból, napközben is úgy érzed csak félgőzzel mész előre és már kora délután a sokadik kávé után sóvárogsz, hátha segít? A fáradtságot okozhatja egyszerű alváshiány vagy stressz, de sok más, komolyabb dolog is. Nem szabad félvállról venni a tüneteket!

Egészségesebbek leszünk vagy sem, ha egyáltalán nem iszunk kávét? Itt a válasz!

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága szerint négy-hat órába telhet, mire szervezetünk lebontja az elfogyasztott mennyiség felét, vagyis minél később iszunk kávét, annál tovább tart, amíg ez a stimuláns lebomlik. Éppen ezért nagyon nem mindegy mikor kávézunk a nap folyamán. Hogy miért nem érdemes már késő délután kávét inni? Most kiderül. A Hello Vidék cikke.

5 étel, ami segít, ha ránk törne az éjszakai éhség

Számtalan oka lehet annak, ha éjszaka ránk tör az éhség a felborult bioritmustól kezdve a stresszes életmódig. Persze éjszaka enni teljesen ellentmond az egészséges táplálkozás alapszabályainak, de mindenkivel megesik, hogy egy-egy feszültebb időszakban a késői órában jön rá a nassolhatnék. Mutatjuk, mely ételekhez érdemes ilyenkor nyúlni, amelyek segítenek az elalvásban!


Ezért veszélyes a horkolás

A legveszélyesebb alvásfüggő légzészavar. Mutatjuk, hogy miért!

Fáradékonyság, depresszió: ezreket érinthet a tél végi szezonális effektív zavar

A tél utolsó hónapjában sokan érezhetik magukat fáradékonyabbnak, levertnek. Lendületet adhat ilyenkor, ha ismerjük alvási szükségleteinket és tudatos rutint alakítunk ki.

Demencia: összefüggésben lehet az álmatlansággal, kialvatlansággal

A túl kevés és a túl sok alvás is szellemi leépüléshez vezethet - derült ki egy nemrég megjelent kutatásból.

Tudja, mikor kell többször is vérnyomást mérni? Mutatjuk!

A magasvérnyomás-betegség minden harmadik felnőttet és minden negyedik elhízott gyermeket érinti Magyarországon. Miért fontos a vérnyomás rendszeres ellenőrzése? Hogyan mérjünk otthon vérnyomást? Hányszor, milyen testhelyzetben, milyen eszközzel végezzük? A Semmelweis Egyetem oktatóvideója ehhez nyújt segítséget.

Így rontja a zaj az alvásminőséget

A jó minőségű alváshoz nemcsak sötétségre, kellemes hőmérsékletre van szükség, hanem csendre is.

Súlyos betegség miatt is izzadhat éjszaka

Sok ember tapasztal alkalmanként éjszakai izzadást, azonban, ha gyakran arra ébred, hogy a pizsamája vagy az ágyneműje nyirkos vizes izzadása következtében, érdemes mihamarabb a háziorvoshoz fordulni.

Az álmatlanság növeli a stroke kockázatát – A 18-34 év közöttiek legveszélyeztetettebbek

Az álmatlanságban szenvedők esetében 54 százalékkal nagyobb a stroke kialakulásának kockázata, de a fiatalabb inszomniások még nagyobb veszélyben vannak, a 18-34 év közöttiek nyolcszor nagyobb valószínűséggel szenvednek agyvérzést, mint azok, akiknél nem jelentkeznek alvási zavarok.

Rosszul alszik? Aludjon plüssmacival!

Megannyi áldásos hatását mutatták ki a plüssállattal alvásnak, többek között megnyugtat, boldoggá tesz és mentesít a stressztől.