+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

7 tipp, hogy frissen induljon a nap!

Érdekességek - Az alábbi tanácsok segítenek, hogy frissen és energikusan vághassunk neki a napnak!

Legyen napirendünk!

A napirend nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is fontos. Feküdjünk és keljünk mindig nagyjából ugyanabban az időben és az étkezéseinket is igazítsuk ugyanakkorra! A testünk megjegyzi ezeket és jelez: éhséget érzünk, ha eljön az ebédidő, fáradtak vagyunk, ha elérkezett a fekvés ideje. Ha tartjuk magunkat a biológiai óránkhoz, mindig energikusak és kipihentek leszünk és kisebb az esélye annak is, hogy lebetegedjünk.

Nyújtózkodjunk!

Ébredést követően érdemes a testünknek segíteni, hogy átállhasson nappali üzemmódba. Ebben segít a nyújtózkodás és egy pár nyújtó- és légzőgyakorlat. Az izmaink elgémberednek alvás közben, ezért érdemes úgy felkelni, hogy rögtön pár domborítást-homorítást csinálunk.Ha tehetjük, nyissunk ablakot és szívjuk be a friss, reggeli levegőt! Ez garantáltan felfrissít és kiűzi az álmosságot a szemünkből.

Minden reggel igyunk egy nagy pohár citromos vizet!

A langyos, citromos víz felpörgeti az anyagcserét, segíti a májműködést és még a bőrünk is simább lesz tőle. Miután megittuk, várjunk 15 percet a reggelivel.

Reggelizzünk rendesen!

Nagy hibát követ el az, aki reggeli nélkül indítja a napot. A szervezetnek és az anyagcserének ugyanis tápanyagra van szüksége ahhoz, hogy rendesen beinduljon. Ébredést követően kezdjünk egy pohár citromos vízzel, majd fogyasszunk el egy igazán tápanyagdús reggelit és ha szokásunk, akkor igyunk egy kávét. Ez utóbbit soha ne éhgyomorra fogyasszuk, mert az az emésztőrendszerünket teljesen tönkreteszi, az arra hajlamosaknál akár gyomorfekély kialakulásához is vezethet.

Mozogjunk délelőtt!

"A reggeli mozgás aranyat ér"- mondják a szakértők. Persze nem mindegy, hogy milyen típusú mozgást végzünk, például megerőltető, nagy tempójú futás vagy súlyemelés nem javasolt, de egy kellemes kocogás, egy kis gimnasztika vagy jóga kifejezetten jótékonyan hat testünkre-lelkünkre és segít, hogy a nap további része tevékenyen és aktívan teljen.

Vegyünk hideg-meleg váltózuhanyt!

Ha reggel, a szokásos tisztálkodást egy hideg-meleg váltózuhannyal zárjuk, felpezsdítjük a vérkeringésünket, felébresztjük a testünket és még a bőrünk rugalmasságát is fokozzuk vele.

Használjunk illóolajokat!

Vannak illóolajok, amelyek nyugtatnak és olyanok is, amelyek aktívvá tesznek. Ilyenek a citrom- rozmaring-, vagy menta illóolaj. Szinte bármilyen formában juttathatjuk a szervezetünkbe, frissítő, élénkítő hatást érhetünk el: lehet menta teát inni vagy rozmaringos-citromos illóolajat szagolni, a lényeg, hogy ezek illata segíti a koncentrációt és javítja a memóriát.

Sleepwell - 2024 január 02.
 

 

3 bélflórát támogató reggeli ital

Érdemes ezeket rendszeresen fogyasztani az egészségünk érdekében!

Itt a magyarázat, miért egészségesebbek a korán fekvők az éjszakázóknál!

Az éjszakázás negatívan hat az általános egészségi állapotra, számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát növeli drasztikusan, de nem csak az alváshiány miatt! Íme a legújabb kutatások eredményei!