+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Egészség

Szabad-e illóolajat használni baba mellett? Utánajártunk, mit szabad és mit nem!

Az illóolajok párologtatása különösen a téli, megfázásos időszakban hasznos és természetes alternatívája a betegségek megelőzésének. Ám ahol baba is van, ott nagyon nem mindegy, hogyan és mit párologtatunk!

Ha így alszunk, másnap jobban fog az agyunk

Egy módszer, ami biztosítja a zavartalan alvást, ezáltal segít, hogy másnap top formában legyünk.


Megdöbbentő hatásai vannak az alváshiánynak

Ne gondoljuk, hogy ha nem alszunk eleget, az mindössze annyit eredményez, hogy fáradtak, esetleg nyűgösebbek leszünk napközben! A kialvatlanság lemeríti a szellemi képességeinket és veszélyezteti az egészségünket.


A magas emberek rosszabbul alhatnak, és ez az egészségükre is kihat

Az átlagos testmagassággal élő emberek el sem tudják képzelni, hogy magasabb társaik mennyi plusz nehézséggel küzdenek pusztán a testi adottságaik miatt. Ugyanis nagyon kevés gyártó gondol rájuk, legyen szó akár lábbeliről, akár egy ágyról és a hozzá tartozó matracról. Miért fontos a pihentető alvás, és miként válasszunk olyan matracot, ami maximálisan elősegíti, hogy reggelente kipihenten, energikusan kezdhessük az újabb napot? Cikkünkből kiderül!

4 betegség, ami fáradtságot okoz

Ne vegye félvállról a fáradtságot, mert komoly betegséget jelezhet! Íme a 4 leggyakoribb ok, amiért nem múlik a kimerültség-érzés.

Kiszámolták, hányat kell lépni ahhoz naponta, hogy tovább éljünk

A kutatók szerint közel négyezer naponta megtett lépés már nagyban csökkentheti a korai halálozás kockázatát, egy friss tanulmány szerint ezt azonban akár a helyes táplálkozással is kiválhatjuk – ugyanis a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs elfogyasztása ennek jótékony hatását is kiválthatja - írja az Index.

Ezért fontos, hogy gyermeke mindig időben feküdjön le!

Ha gyakran rosszul alszik gyermeke, éjszaka többször felébred, este nehezen alszik el, lehet, hogy az alvási szokásaival vagy éppen azok hiányával van a gond. Végigvettük, mi minden állhat az alvással kapcsolatos problémák hátterében!

Aki teheti, sziesztázzon az egészsége érdekében!

A szieszta jót tesz az egészségnek. És hogy ez nem csak szóbeszéd, több egymástól független vizsgálat is bizonyította.

4 ok, amiért egészségtelen meztelenül aludni

Bár különösen nyári hőségben lehet hívogató ruha nélkül aludni, a szakemberek szerint ez mégsem a legjobb ötlet, már csak az egészségünkre gyakorolt negatív hatásai miatt sem.

Kihagyjuk vagy sem a vacsorát a jó alvás érdekében?

A szakértők egybehangzó véleménye, hogy lefekvés előtt pár órával már nem ajánlatos nehéz, zsíros ételeket magunkhoz venni, mert megterheli az emésztőrendszert és nem hagyja pihenni a szervezetet. De mi a helyzet akkor, ha túl későre csúszik a vacsora, ám úgy érezzük, muszáj valamit ennünk, mert nagyon éhesek vagyunk? Melyik előnyösebb az alvásunk minőségére nézve: ha kihagyjuk a vacsorát és korgó gyomorral fekszünk le vagy ha mégis eszünk valamit?