+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

Már kutatások bizonyítják a lefekvés előtti kütyüzés egészségkárosító hatásait

Beszippantotta Önt is a digitális világ? Esténként a telefonjával fekszik, a laptopjával kel? És csodálkozik, hogy rosszul alszik?

Súlyosbodó (vagy épp javuló) alvásproblémák nyáron

Nagy melegben általában romlik az alvás minősége, de nyáron a csökkenő terhelés, kevesebb stressz miatt javulhatnak is bizonyos alvászavarok.

Alvászavarok babakorban

A leggyakrabban előforduló alvásproblémák babakorban

Az agy normál működését zavarja és alvászavart is okozhat a COVID-19

Egy oxfordi kutatás szerint a COVID-19-en átesett páciensek igen nagy hányadánál, 19,8 százalékánál mentális problémát, például szorongást, depressziót vagy álmatlanságot diagnosztizálnak a fertőzést követő hónapokban.

Mi történik velünk alvás közben?

Az alvás 5 fázisa

Mit mikor csináljunk? Így alakítsa ki egészséges napirendjét!

Kövesse természetes bioritmusát! Eláruljuk, mikor sportoljon, pihenjen vagy tanuljon

Ennyi az ideális hőmérséklet a jó alváshoz!

A jó minőségű és elegendő mennyiségű alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember testileg és szellemileg is rendben legyen. Ehhez nem csak egy kényelmes matracra vagy puha ágyneműre van szükség: az is kulcs fontosságú hozzá, hogy a szoba megfelelő hőmérsékletű legyen.

Az alváshiány 7+1 súlyos következménye

Akár drasztikus következményei is lehetnek egészségünkre nézve a tartós alváshiánynak!

Önnek megfelelő az alvása? Biztos benne!?

Aluszékony? Napközben nincs energiája és állandóan fáradtnak érzi magát? Lehet, hogy alvászavar okozza a problémáit! Ezek azok a tünetek, amelyekkel érdemes orvoshoz fordulni!

Egy friss tanulmány szerint ezen az oldalunkon sokkal egészségesebb aludni. Elmondjuk, miért!

Ha eddig úgy gondolta, az égvilágon semmi jelentősége nincs, hogy melyik oldalán alszik, akkor tévedett! Egy tanulmány is alátámasztja, hogy a bal a jobb és ennek 5 nyomos oka van.

Itt az applikáció, ami bizonyítottan segít a rossz alvókon!

A rossz alvásminőségnek számtalan oka lehet: egészségügyi probléma, felborult napirend, megváltozott életkörülmények, stressz. Nem kell azonban belenyugodni, hogy minden éjszakája kész szenvedés és mindig kialvatlanul ébred, mert több megoldás is létezik a problémára!

Tavaszi fáradtság? Bizony létezik! Mutatunk 5 okot, ami kiválthatja

A tél végén jelentkező vitamin- és napfényhiány, a hirtelen hőmérséklet-ingadozások, az óraátállítás és még sorolhatnánk az okokat, ami fáradtságot válthat ki a testünkből. A tavaszi fáradtság nem mendemonda, íme 5 ok, ami kiválthatja és 5 tanács, hogyan küzdhetjük le.