+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

100 éve még a kétfázisú alvás volt a természetes – Tudja, hogy pontosan mit is jelent ez?

Manapság minden a hatékonyságról szól: igyekszünk minél több teendő elintézését beleszuszakolni egy napba. Azt is elvárjuk, hogy az alvásidő a legoptimálisabban kihasznált legyen, vagyis lefekvés után azonnal elaludjunk és egészen addig fel se ébredjünk, amíg meg nem szólal az ébresztőóra. Egy új kutatás szerint azonban nem is erre lettünk programozva.

Ismered a japánok vagy a britek alvási szokásait? Most megtudhatod, miben térnek el a miénktől!

Egy telefonos applikáció segítségével vizsgálták az emberiség alvási szokásait.

Ha tavaszi tisztítókúrába kezdene, ezeket a gyógynövényeket ajánlja a bükki füvesember!

Ha tavasszal szeretnénk mi is kicsit megújulni, semmi mást nem kell tennünk, csak követni az őseink példáját és a természetgyógyászok tanácsait: csináljunk egy belső tavaszi nagytakarítást. Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember ehhez természetesen a gyógynövényeket ajánlja. Vajon ő hogyan csinálja?

Így tegyünk az alvásproblémák ellen koronavírus idején!

Egyre többen panaszkodnak alvásproblémákra, alvásminőségük drasztikus romlására, mióta kitört a koronavírus járvány. Nem tudnak aludni, akik pedig eleve elalvási vagy átalvási zavarokkal küzdöttek, azoknak még inkább fölerősödhetnek az alvási nehézségeik.

A koronavírus elleni védekezés 3 leghatékonyabb módja

A koronavírus nyomán kialakuló globális mentális egészségügyi válság kezelésére hívja fel a figyelmet a WHO. A táplálkozás, a mozgás és a társadalmi kapcsolatok erősítése mellett a cirkadián ritmusra épülő alvás-ébrenlét fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Alvás Szövetség.

Negatív befolyásolja a párkapcsolatot (is) a kevés alvás!

A kevés alvás felboríthatja a szervezet egyensúlyát, a hormonháztartást, ami a negatív egészségügyi hatásokon túl akár párkapcsolati problémákat is okozhat. Már akár napi egy órával kevesebb alvásnak is komoly következményei lehetnek hosszú távon!

Ez az 5 dolog nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egészségesek maradjunk!

5 igazán fontos dolog van, amire érdemes odafigyelni az egészségünk megőrzése érdekében.

Veszélyben a tüdő! Ezek a Covid-19 veszélyes szövődményei

A koronavírus az esetek egy részében nem okoz súlyos tüneteket, ám olykor előfordulhat, hogy életveszélyes szövődményeket generál.

Az alvászavar étkezési problémát és ételallergiát is jelezhet gyermekkorban!

Az étkezési rendellenességgel küzdő gyermekek nagyobb valószínűséggel szenvednek alvási problémáktól is – derült ki egy tanulmányból. Az úgynevezett viselkedési álmatlanság, amely az elalvással, illetve az alvó állapotban maradással kapcsolatos problémákat jelenti, a hat hónapos és hároméves kor közötti kisgyerekek 30%-át érinti. Nagyjából ugyanekkora százalékuk okoz fejfájást a szülőknek, amikor a napi étkezésekre kerül a sor.

Itt a magyarázat, miért egészségesebbek a korán fekvők az éjszakázóknál!

Az éjszakázás negatívan hat az általános egészségi állapotra, számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát növeli drasztikusan, de nem csak az alváshiány miatt! Íme a legújabb kutatások eredményei!

Ezért sújtják inkább a nőket az alvászavarok!

A hazánkban élő nők csaknem 70%-a küzd alvásproblémával, de a teljes lakosságnak is több, mint felét érinti valamilyen alvászavar. De vajon miért a nőket sújtja jobban?

Vegyük észre magunkon a kiégés jeleit!

Már egy ideje semmi sem tudja felvidítani? Motiválatlan és fáradt? Lehet, hogy Önt is a burnout szindróma fenyegeti! Vegye észre a jeleket és előzze meg a bajt!