+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

A koronavírus elleni védekezés 3 leghatékonyabb módja

Egészség - A koronavírus nyomán kialakuló globális mentális egészségügyi válság kezelésére hívja fel a figyelmet a WHO. A táplálkozás, a mozgás és a társadalmi kapcsolatok erősítése mellett a cirkadián ritmusra épülő alvás-ébrenlét fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Alvás Szövetség.

Minden betegséggel szemben a testünk akkor tudja sikeresen felvenni a harcot, ha megfelelő állapotban van. De pontosan mit is jelent ez?

1, Egészséges életmódot

Az erős immunrendszer egyik legfontosabb alappillére az egészséges életmód, amely a megfelelő mennyiségű mozgást, a helyes, tudatos táplálkozást és a kielégítő mennyiségű és minőségű pihenést jelenti.

Tél végén, kora tavasszal azért is betegszünk meg könnyebben, mert szervezetünk vitamin- és ásványi anyag raktárai lemerülnek. Tavasszal azonban, amikor jóval több a napsütés, feltölthetjük újra testünk D-vitamin raktárát -és mint tudjuk ez a vitamin kulcsfontosságú az erős immunrendszerhez- és mivel nagyobb a választék a friss zöldségekből, gyümölcsökből, egyszerűbb az alapvető tápanyagok pótlása is.

A változatos és kiegyensúlyozott táplálkozással sokat tehetünk egészségünkért, mint ahogy a rendszeres mozgás is hatékonyan támogatja testünket és erősíti annak kórokozókkal szembeni védekezőképességét.

Akinek hiány alakul ki a szervezetében, nem csak fáradtabb lesz, de hajlamosabbá válik arra, hogy mindenféle betegség ledöntse a lábáról.

2, Megfelelő higiéniát

Soha nem volt olyan fontos a higiénés szabályok betartása, mint most, koronavírus-járvány idején. A helyes technikával végzett, alapos és rendszeres kézmosás, a tüsszentéskor, köhögésről természetesnek vett zsebkendő használat, a biztonságos távolságtartás másoktól és a mindennapokban használt tárgyak rendszeres fertőtlenítése olyan automatizmusokká kell, hogy váljanak az életünkben, mint a fogmosás.

3, Megfelelő mennyiségű és minőségű alvást

A jó éjszakai alvás elengedhetetlen az egészség fenntartásához, mivel közvetlenül kapcsolódik az immunitáshoz. Ha nem alszunk jól és eleget, szervezetünk sokkal érzékenyebb a fertőzésekre, a vírusokra, a betegségekre. Az alvás minősége szerepet kap abban, hogy megóvhasson a koronavírustól és más betegségektől is.

A világjárvány-helyzet továbbra is fennáll, a változó életkörülményeink módosították az alvási szokásainkat, ezért különösen fontos, hogy aludjunk tudatosan. Nagyon sokat tehetünk saját magunk, hálótársunk, gyermekeink és családtagjaink egészségéért. 

Ha problémánk van alvásunkkal- akár elalvási, akár átalvási nehézségeink vannak -, folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat, koncentrációs problémáink vannak napközben, feltétlenül forduljunk alvásspecialistához, hiszen az egészségünk múlhat rajta!

 

Sleepwell - 2021 március 04.
 

 

Csökkentse a koronavírus okozta megbetegedés kockázatát alvással!

A nem megfelelő minőségű vagy mennyiségű alvásnöveli az olyan krónikus betegségek kockázatát, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri megbetegedések. Tudjuk, hogy ezek a krónikus betegségek különösen nagy kockázatot jelentenek a koronavírus-járványban, hiszen a vírus okozta Covid-19 betegségben elhunyt áldozatok majd mindegyike szenvedett valamelyiktől a felsorolt kórokból.

Aki nem akar megbetegedni, erre kell nagyon odafigyelnie!

Egészség és erős immunrendszer nem létezik megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nélkül, így a koronavírussal szembeni védekezésnek is egyik fontos alappillére kell legyen!