+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

Tavaszi fáradtságnak hisszük, de komoly problémát jelezhet

A tavaszi fáradtság témája minden évben előkerül március környékén, ám azt kevesen tudják, hogy ez a jelenség valójában nem is létezne, ha egész évben gondoskodnánk a megfelelő vitaminmennyiség beviteléről. Nem mindegy azonban, milyen vitaminkészítményt veszünk le a polcról.

Káros az óraátállítás az egészségünkre vagy sem?

Minden óraátállítás kapcsán elhangzik ez a kérdés: vajon tényleg negatívan befolyásolja egészségi állapotunkat? Utánajártunk!


„Akár a felkavart levegőtől is megfertőződhetünk” - Áttörés a levegőben terjedő kórokozók és légúti fertőzések kezelésében

A koronavírus terjedését vizsgáló tanulmány nemcsak korábban nem ismert koronavírus-forrásokat azonosított, de alapul szolgálhat más kórokozók – például influenza vagy RSV – terjedésének fékezésére és járványok megelőzésére is.

Kiégés és depresszió – Egyre több középkorú férfit érint!

Állandó fásultság, kedvetlenség, fáradtság, amin már a hétvégi pihenés sem segít? Egyre több férfinél jelentkezik a burn-out szindróma és a depresszió. Vajon mi okozza és hogyan gyógyítható? Cikkünkben megtalálja a választ!


Népbetegség, mégis alig beszélünk róla: másfél millió magyar szenved tőle

Ma van a Vese Világnapja – Magyarországon is jelentősen aluldiagnosztizált az idült vesebetegség

Koronaszomnia - 8 tünet, ami covidos alvászavarra utal

Ez a 8 tünet utalhat arra, hogy covid okozta alvászavarban szenvedünk. Mutatjuk, mi a teendő ilyenkor!

Már a hálószobában is jelen lehet a mesterséges intelligencia

Pár éve még sci-fi filmbe illő jelenet volt, ami mára valósággá vált: a mesterséges intelligenciával megtámogatott szövegalkotó robot, amelynek tudását már akár az otthonunkban is kamatoztathatjuk. Mit tudnak vajon ezek a robotok és hogyan segítheti a jobb minőségű alvást a mesterséges intelligencia? Cikkünkből kiderül!

Fáradt, kimerült, állandóan csak aludna? Ez a tápanyag hiányozhat a szervezetéből

Az antioxidánsként is ismert anyag immunerősítő hatásán kívül hozzájárul a pajzsmirigy és a mentális funkciók egészséges működésének megőrzéséhez is. Az Egészségkalauz.hu cikke

Heves szívdobogásra ébred az éjszaka közepén? Nem csak szívbetegség okozhatja!

Sokszor ébred arra éjszaka, mintha a szíve ki akarna ugrani a helyéről? Ezek a betegségek állhatnak a háttérben.Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa a leggyakoribb okokat ismertette, és elmondta, mikor fontos a kivizsgálás. Az Egészségkalauz cikke

7 dolog, ami ahhoz szükséges, hogy az agyunk sokáig egészséges maradjon

A 81 éves amerikai idegtudós, Richard Restak tapasztalatait és a tudományos tényeket foglalta össze, hogy kiderüljön, mit érdemes tenni az agyunk egészségének megőrzése érdekében. A HVG.hu cikke.