+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Babaaltatáshoz mobilapp? Működik!

Érdekességek - Ha már mindent bevetettünk, hogy végre aludjon a babánk, mégsem jártunk sikerrel, íme egy megoldás, ami a mi esetünkben is működhet!

Ha mi a szülőknek nem azon csoportjába tartozunk, akik ódákat zengenek csemetéjükről, milyen ügyesen alszanak és még altatni sem kell őket, mert ez maguktól megy nekik, hanem hónapok óta hasfájással küzdünk és hosszú altatási rituálékat követően maximum pár órára sikerül elaltatni gyermekünket, hogy aztán éjszaka többször is felébredjenek, akkor ez a mobilapplikáció megoldást jelenthet számunkra!

A legtöbb szülő számtalan módszert és trükköt vet be az éjszakai felriadások utáni visszaaltatásra, többnyire sikertelenül. Számukra is megoldást jelenthet a fehér zaj bevetése. Hogy mi a fehér zaj? Olyan általában gépi (porszívó, hajszárító, szagelszívó, autó) hangokat jelöl, melyek monotonon, folyamatosan ismétlődnek és az emberi fül által érzékelhető összes frekvencián egyszerre és ugyanolyan intenzitással hallatszanak. Ezek a típusú hangok lehetővé teszik, hogy ne vegyünk észre egyéb zavaró neszeket, ezáltal könnyebben aludjunk el, és nyugodtabb lehessen az egész pihenésünk.Nem véletlen, hogy felnőttek körében is egyre elterjedtebb az úgynevezett fehér zaj generátorok (gépek és mobiltelefonos applikációk) használata.

Hogy ne kelljen több órán keresztül zúgatni a porszívót, vagy a szagelszívó berendezés mellett álomba ringatni a gyermekünket, érdemes egy kifejezetten az alvást elősegítő programot beszereznünk a mobilunkra. A Szundító applikáció (mely iOS és Androidos változatban is elérhető) szuper segítség lehet számunkra is. Állítsuk a mobiltelefonunk repülő üzemmódba, így nem tesszük ki a kicsit a mobiltelefon okozta káros sugárzásnak, válasszuk ki a hat féle zaj (mosógép, porszívó, autózás, hajókázás, traktorvezetés, hajszárító), az öt féle természeti hang (zápor, szelíd szél, éjszaka a folyón, ciripelő tücskök, óceán hullámok) és az öt csodaszép altatódal közül, ami a babánknál a legjobban működik, és figyeljük a varázslatot!

Már számtalan szülő letesztelte az applikációt és kivétel nélkül mindannyiuknál bevált, még a legreménytelenebbnek tűnő szituációkban is. A legjobb az appban az, hogy helyettesíti a videómegosztós lejátszási listát - ami sajnos amúgy is tele van már reklámokkal, - nincs szükség hozzá internetre, és elég változatos az elérhető hanganyag rajta. Külön piros pont, hogy lehet hozzá saját hanganyagot is adni. Teljesen kézre álló a felhasználói felület, nagyon egyszerű használni.

Az applikáció működik nagyobb gyerekeknél is. A programmal rögzíthetők rövidebb mesék, altatódalok is -akár az anyuka által felénekelve-, így ha a kicsik nem otthon alszanak, hanem például a nagyszülőknél, és szükségük van rá, akkor is bevethető ez a szuper altató alkalmazás.

Sok kisgyereket zavar, ha nem a saját kiságyában éri a pihenőidő (például nyaraláson szállodában stb.) és ilyenkor - legyen akármilyen fáradt is - őrült ellenállásba kezd, amikor altatni próbálják a szülei. A Szundító app ilyen esetekben is bevethető. Sokszor maguk a szülők is meglepődnek, mennyire egyszerűen megy így az altatás (akár pár perc alatt is).

 

Sleepwell - 2022 január 20.
 

 

Így neveljünk jól alvó gyereket!

Egyre több szülő panaszkodik gyermeke rossz alvási szokásaira, ami azért is megterhelő egy szülőnek, mert a nem alvó, fáradt gyerek nyűgös és nyugtalan. Sorra vettük, mi segíthet ilyen esetben és tanácsot adunk, hogyan tanítsuk meg gyermekünket aludni!

Így csökkenthető a bölcsőhalál kockázata!

Mi okozza a bölcsőhalált és mit tehetünk a megelőzésére? Íme a válaszok!