+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

A legjobb alvássegítő alkalmazások

Érdekességek - Íme 5 alkalmazás, amely segít az elalvásban vagy ha hullafáradtak vagyunk, de mégsem tudunk pihenni!

Életünk nagyjából egyharmadát töltjük alvással, ami azt jelenti, hogy általánosságban erre fordítjuk a legtöbb időt. Ennek egyik nyomós oka az egészségünk megőrzése. Az alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy nap mint nap helytálljunk, és a közérzetünkre is jó hatással van. Számos kutatás kimutatta már, hogy a rossz minőségű alvásnak nemcsak rövid távú negatív hatásai vannak, mint például feledékenység és idegesség, hanem hosszútávon is kockázatos az egészségi állapotra – beleértve az elhízást, szívrohamot és a cukorbetegséget is.

Különböző felmérésekből kiderült, hogy Európa lakosságának 16-31%-a szenved alvásproblémáktól – ezek közül az álmatlanság a legsúlyosabb. Mindegy, hogy milyen mértékben, az álmatlanság valószínűleg már nekünk is okozott problémát. Mielőtt altató után keresgélne, próbálja ki a lent felsorolt appok egyikét, melyeket pontosan azzal a céllal hoztak létre, hogy segítsék a felhasználókat az elalvásban.

Relax Melodies: Sleep Sounds

Az alkalmazásban 64 beépített dallam található, amelyektől garantáltan álomba fog szenderülni. Bármelyik Önnek tetsző hangot vagy dallamot kiválaszthatja, változtathat a hangerőn és alvást segítő meditációt is hozzájuk rendelhet. A binaurális ütemek, az ébresztő és az időzítő biztosításán kívül az alkalmazás egy Sleep Moves nevű funkciót is támogat – ezek előre kidolgozott párnagyakorlatok, melyek segítségével hamar álomra tudja hajtani a fejét.

White Noise Deep Sleep Sounds

Aludjon el a kopogó eső hangjára az ablakon, macskadorombolásra vagy a vonat zakatolására. Több hangot is összekeverhet a testreszabott tracklist létrehozásához vagy választhat a 24 elérhető színséma közül is. Ami külön jó az alkalmazásban, hogy akkor is szólnak a hangok a háttérben, ha egy podcastet vagy egy hangoskönyvet hallgat az ember. Az alapverzió ingyenes, az előfizetéssel viszont még több hangot érhetünk el.

Relax & Sleep Well

Küzdje le az álmatlanságot a legújabb hipnoterápiás alkalmazás használatával, ami gyógyító meditációs technikákat is rejt. Az alkalmazás készítője, Glenn Harrold kiváló hipnoterapeuta, több mint 20 év tapasztalattal a szakmában. Az alkalmazásban Harrold hipnózis és meditációs technikáival találkozhatunk, ráadásul ingyenes elérhető felvételeket is meghallgathatunk a terapeutától. Összesen 80 alkalmazáson belüli vásárlás érhető el az alkalmazásban, melyek különböző területekre fókuszálnak: álmatlanság, stressz, szorongás, éberség, alvás, fogyás, magabiztosság, önértékelés, fóbiák és még sok más. Az alkalmazással egy 29 perces hipnoterápiás kezelés is kipróbálható, amely számos alvást segítő hangeffektet tartalmaz, különböző frekvenciákon.

Sleep by Headspace

Ez az alkalmazás rendkívül nagy figyelmet szentel a jó minőségű alvásnak. A Headspace-ben számos alvást segítő dalt és különféle gyakorlatokat is megtalál és minden egyes hangnál testreszabható az egyedi audió élmény. Mivel a hangok rendkívül széles skálán mozognak, mindenki megtalálhatja a számára leghatásosabbat.

Pzizz

Ha tényeg komolyan veszi az alvásproblémáját, valószínüleg a Pzizz lesz a legjobb választás. A fejlesztők szerint ezt az appot kifejezetten az álmatlanság leküzdésére találták ki. Az app tudományosan bizonyított technikákat (például a neurolingvisztikus programozást) ötvöz a binaurális ütemekkel és hangeffektekkel. A számtalan elérhető hangnak köszönhetően az alkalmazás szinte minden alkalommal új lejátszási listát készít a felhasználóknak, így biztos lehet benne, hogy nem fogja ugyanazt a dalt kétszer hallani. Továbbá az alkalmazásban egy úgynevezett szundi modul is található, ebben pedig különböző narrációk és további fókusz modulok vannak. Beállítható az alvás időtartama, a hangerő, 3D effektek, illetve férfi vagy női hang is a személyre szabott élményért. Bónuszként pedig Apple Health integráció is jár hozzá.

Forrás: imagazin

 

Sleepwell - 2022 április 21.
 

 

Ez a természetes módszer garantáltan segít az elalvásban!

Ha már mindent kipróbált, mégsem alszik jól, mutatunk egy módszert, ami működni fog! Ez a terápia az egész testünkre hat: képes a stressz oldására, nyugtatóan hat az idegrendszerre és olyan hormonokat szabadít fel, amelyek segítik az elalvást.

Nem tud aludni? 5 módszer, hogy gyorsan álom jöjjön a szemére

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) jelentése szerint 3 felnőttből 1 alváshiányos - ami azt jelenti, hogy nem alszik eleget és alvása nem megfelelő mimőségű, pedig a szervezetének szüksége lenne rá.