+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Szeret teázni? Van egy jó hírünk: a teafogyasztók tovább élhetnek!

Egészség - Kutatók azt vizsgálták, van-e kapcsolat a teafogyasztás és halálozás kockázata között. Érdekes következtetésekre jutottak.


A napi teázás segíthet hosszabb és egészségesebb életet élni, különösen, ha két csészével vagy annál több teát iszunk - állítja egy nemrég megjelent tanulmány. A National Institutes of Health kutatói több éven keresztül közel 500 000, 40 és 60 év közötti brit lakos teázási szokásait hasonlították össze a halálozási arányokkal. Az elemzésből kiderült, hogy azok az emberek, akik naponta legalább két csésze fekete teát ittak, 9-13%-kal kisebb valószínűséggel haltak meg a megfigyelés mintegy 11 éve alatt, mint azok a társaik, akik nem ittak teát.

A több tea fogyasztása a szívbetegség vagy a stroke alacsonyabb kockázatával is összefüggött. A pozitív hatások még azokra a teázókra is érvényesek voltak, akik tejet, cukrot vagy mindkettőt adtak a napi teájukhoz.

Az eredmények azt sugallják, hogy a naponta történő teafogyasztás segíthet a krónikus betegségek megelőzésében, függetlenül attól, hogyan fogyasztják.A kutatók szerint a teafogyasztás jótékony hatása a növényben található, polifenoloknak és flavonoidoknak nevezett vegyi anyagokhoz kapcsolódik, amelyek segíthetnek a gyulladások csökkentésében. A polifenolok egy bizonyos típusa, a katechinek antioxidáns hatásúak a szervezetben, és csökkenthetik a sejteket ért stresszhatást.

Forrás: Egészségkalauz; Fotó:Pixabay

Sleepwell - 2022 november 01.
 

 

Ha tavaszi tisztítókúrába kezdene, ezeket a gyógynövényeket ajánlja a bükki füvesember!

Ha tavasszal szeretnénk mi is kicsit megújulni, semmi mást nem kell tennünk, csak követni az őseink példáját és a természetgyógyászok tanácsait: csináljunk egy belső tavaszi nagytakarítást. Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember ehhez természetesen a gyógynövényeket ajánlja. Vajon ő hogyan csinálja?

Ismerjük fel időben a magas vérnyomás tüneteit!

Életmódváltással és természetes gyógymódokkal búcsút inthetünk az agyvérzés és a szívinfarktus kiváltójának.