+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Így fürdessük a babát, hogy könnyebben elaludjon!

Érdekességek - Egy különleges fürdetési technika, ami elálmosítja a babát - A víz és az érintés csodás ereje

A különleges fürdetési technika kifejlesztése egy francia csecsemős nővér, Sonia Rochel nevéhez fűződik, és rendkívül népszerű Franciaországban, mivel a babák már fürdés közben olyannyira ellazulnak, hogy szinte altatni sem kell őket.

Ehhez a fürdetési technikához nélkülözhetetlen a folyamatosan csurgó víz hangja, a lassú, simogató érintések és a ritmikus ringatás, melyek a baba számára az anyaméhbeli idilli állapotot idézik meg. A The Thalasso Baby Bath nevű technikától sok szülő azért ódzkodik, mert a víz éri az újszülöttek szemét, száját és fülét, ennek ellenére teljesen biztonságos.

A kisbabák a nagyjából negyed órán át tartó speciális masszázsmozdulatoktól és ringatástól annyira mélyen ellazulnak, hogy utána akár az egész éjszakát is végigalusszák. A technika tanulható, és érdemes szakembertől ellesni a fogásokat, mert tudás és gyakorlás nélkül a kivitelezése nem ajánlott!

A speciális módszer alkalmazásán kívül Sonia még az alábbiakat tartja nagyon fontosnak, hogy teljes legyen a baba számára a fürdetés élménye:

  • A csecsemőt mindig vacsorát követően, azután mintegy fél órával fürdessük, hogy ne legyen éhes, de a hasa se feszüljön!
  • Ne féljünk attól, hogy a baba szemébe, fülébe megy egy kis víz!
  • Masszírozzuk babáknak való zuhanyfejjel a kicsi fejét! Csorgassunk finoman egy kis vizet a buksijukra!
  • Tartsuk mindig biztosan a babát, ne engedjük, hogy egy hirtelen mozdulat miatt kicsússzon a kezünkből! A legjobb, ha a hátát és fejét támasztjuk meg, ettől ő is biztonságban érzi magát.
  • Legyen a fürdetés kellemes, egymásra hangolódó élmény a szülő és a baba számára is! Soha ne az legyen a lényeg, hogy hamar túlessünk rajta. Hagyjuk, hogy a baba élvezhessa a vizet, a simogatást, az érintéseket!

Ha a francia csecsemős nővér módszerét nem is tanuljuk meg, a kellemes fürdetés élménye, a finom érintések, a víz és a csobogás is megteszi a hatását és kisbabánk biztosan ellazultan térhet nyugovóra.

 

 

Sleepwell - 2019 augusztus 08.
 

 

Így altassuk el a szorongó gyereket!

5 bevált tipp, hogy a szorongásra hajlamos kisgyerek újra nyugodtan tudjon aludni

Veszélyes vagy sem a kicsivel egy ágyban aludni?

Miért jó a gyerekeknek a szülőkkel való együttalvás és meddig egészséges? Az együttalvás pozitívumai és lehetséges negatívumai.