+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

Hofherr Albert utca 11/A
1195 Budapest

Ezeket a növényeket vigye a hálószobába!

Érdekességek - 9 csodaszép növény a hálóban és garantált a jó alvás

Szobai szanszeviéria, vagy anyósnyelv

Az egyik legigénytelenebb és legkevesebb törődést igénylő szobanövény igazi légtisztítóként működik. Beszippantja a szőnyegből, bútorokból, falakból áradó káros, rákkeltő anyagokat, - mint például a formaldehid, triklór-etilén-  és segít a szemirritáció és a fejfájás megelőzésében.

Levendula

A levendulát évszázadok óta alkalmazzák az alvás elősegítésére. Ez a növény jellegzetes illóanyagának és aromájának köszönhetően lassítja a pulzusszámot, csökkenti a stresszt és megkönnyíti az elalvást. Használhatjuk szárított formában a párnahuzatba bújtatva vagy illóolajként az ágyneműre, esetleg a szoba levegőjébe permezetve.

Aloe Vera

Ez a csodanövény minden formában nagyon hasznos, ráadásul nagyon kevés törődést igényel. Tegyünk egy cserepes aloe verát a hálószobánkba, a fejlődő növény ugyanis annyi oxigént bocsájt ki magából, amennyi egy kisebb lakás levegőjének tisztításához és frissen tartásához is elegendő.

Gardénia

A gardénia nem csak csodaszép növény, de illata is fenséges! Ám nem csak esztétikai okokból érdemes a lakásunkban tartani, hanem azért is, mert illatanyaga erős nyugtatószer,  hatékonyabb altató, mint a válium.

Vitorlásvirág

Száraz torok, bőr és nyálkahártya? Akkor vitorlásvirágot a hálószobába! Ez a felettébb mutatós növény kiszűri a levegőben levő méreganyagokat, ugyanakkor virágai segítségével a szoba páratartalmát akár 5%-kal is megnöveli.

Márványos szobai futóka

Ezt a növényt mindenki ismeri, gyermekkorunkban szinte mindenhol volt belőle: az óvodában, iskolában, családi házakban, panellakásokban. Nem véletlenül, hiszen nagyon kicsi a törődés-igénye, ugyanakkor hihetetlen sebességgel, burjánozva nő. A dús levélzetű változatok képesek akkora zöld felületet fejleszteni, mely a háló levegőjének folyamatos párásítását megoldja. A futóka hozzásegíti a légúti betegségekben szenvedőket a békés, nyugodt alváshoz.

Jázmin

Különleges szép, finom virágzatú növény, amely a nap 24 órájában természetes, kellemes illattal borítja be otthonunkat. Illóolaját gyakran használják relaxációhoz, belélegezve csökkenti a szorongást és javítja az alvásminőséget.

Valeriána

A nyugtató hatásáról közismert valeriánát már az ókorban is használták az idegek lecsillapítására, bár ekkoriban még tea vagy tinktúra formájában fogyasztották. Azonban a rózsaszín virág önmagában is hatékony lehet álmatlanság esetén, illatos bimbói javítják az alvásminőséget.

Gerbera

A gerbera hatalmas virágja számtalan színben létezik. Ám nem csak szemet gyönyörködtető látványa miatt érdemes bevinni a hálószobába, hanem ezért is, mert nagy mennyiségű oxigén termelésére képes, ezért ajánlják olyanok számára is, akik alvászavarban szenvednek.

 

Jean Orsolya - 2019 március 04.
 

 

Tesztelje tudását! Érdekességek az alvásról, melyeket nem biztos, hogy tudott!

Tudja, hogy melyik állat bír ki akár egy hónapot is huzamosabb alvás nélkül? És azt, hogy az állatoknál is előfordulnak alvászavarok?  Válaszoljon a 6 kérdésre és ellenőrizze a válaszait!

6 étel, ami nem hagy aludni!

Míg bizonyos ételek, italok segítenek az elalvásban, mások éppen akadályozzák azt. Íme a kerülendő ételek toplistája!