+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Ezeket a növényeket vigye a hálószobába!

Érdekességek - 9 csodaszép növény a hálóban és garantált a jó alvás

Szobai szanszeviéria, vagy anyósnyelv

Az egyik legigénytelenebb és legkevesebb törődést igénylő szobanövény igazi légtisztítóként működik. Beszippantja a szőnyegből, bútorokból, falakból áradó káros, rákkeltő anyagokat, - mint például a formaldehid, triklór-etilén-  és segít a szemirritáció és a fejfájás megelőzésében.

Levendula

A levendulát évszázadok óta alkalmazzák az alvás elősegítésére. Ez a növény jellegzetes illóanyagának és aromájának köszönhetően lassítja a pulzusszámot, csökkenti a stresszt és megkönnyíti az elalvást. Használhatjuk szárított formában a párnahuzatba bújtatva vagy illóolajként az ágyneműre, esetleg a szoba levegőjébe permezetve.

Aloe Vera

Ez a csodanövény minden formában nagyon hasznos, ráadásul nagyon kevés törődést igényel. Tegyünk egy cserepes aloe verát a hálószobánkba, a fejlődő növény ugyanis annyi oxigént bocsájt ki magából, amennyi egy kisebb lakás levegőjének tisztításához és frissen tartásához is elegendő.

Gardénia

A gardénia nem csak csodaszép növény, de illata is fenséges! Ám nem csak esztétikai okokból érdemes a lakásunkban tartani, hanem azért is, mert illatanyaga erős nyugtatószer,  hatékonyabb altató, mint a válium.

Vitorlásvirág

Száraz torok, bőr és nyálkahártya? Akkor vitorlásvirágot a hálószobába! Ez a felettébb mutatós növény kiszűri a levegőben levő méreganyagokat, ugyanakkor virágai segítségével a szoba páratartalmát akár 5%-kal is megnöveli.

Márványos szobai futóka

Ezt a növényt mindenki ismeri, gyermekkorunkban szinte mindenhol volt belőle: az óvodában, iskolában, családi házakban, panellakásokban. Nem véletlenül, hiszen nagyon kicsi a törődés-igénye, ugyanakkor hihetetlen sebességgel, burjánozva nő. A dús levélzetű változatok képesek akkora zöld felületet fejleszteni, mely a háló levegőjének folyamatos párásítását megoldja. A futóka hozzásegíti a légúti betegségekben szenvedőket a békés, nyugodt alváshoz.

Jázmin

Különleges szép, finom virágzatú növény, amely a nap 24 órájában természetes, kellemes illattal borítja be otthonunkat. Illóolaját gyakran használják relaxációhoz, belélegezve csökkenti a szorongást és javítja az alvásminőséget.

Valeriána

A nyugtató hatásáról közismert valeriánát már az ókorban is használták az idegek lecsillapítására, bár ekkoriban még tea vagy tinktúra formájában fogyasztották. Azonban a rózsaszín virág önmagában is hatékony lehet álmatlanság esetén, illatos bimbói javítják az alvásminőséget.

Gerbera

A gerbera hatalmas virágja számtalan színben létezik. Ám nem csak szemet gyönyörködtető látványa miatt érdemes bevinni a hálószobába, hanem ezért is, mert nagy mennyiségű oxigén termelésére képes, ezért ajánlják olyanok számára is, akik alvászavarban szenvednek.

 

Jean Orsolya - 2019 március 04.
 

 

Ki mondta, hogy az alvászavar éjszakai betegség?

Az alvászavaroknak számtalan oka lehet, ezért is mondják azt a szakemberek, hogy az alvászavar nem elsősorban éjszakai betegség. Nagyon fontos, hogy ne csak a tünetekre koncentráljunk, hanem a panaszok hátterében meghúzódó valódi okokat is feltárjuk és orvosoljuk.

Már kutatások bizonyítják a lefekvés előtti kütyüzés egészségkárosító hatásait

Beszippantotta Önt is a digitális világ? Esténként a telefonjával fekszik, a laptopjával kel? És csodálkozik, hogy rosszul alszik?