+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Ezek a gyógynövények segítenek a hőség okozta álmatlanság ellen

Egészség - Természetes módszerekkel a hőség miatti kimerültség, nyugtalanság és álmatlanság ellen

Különösen a forró nyári napokon segít, ha nem csak vizet iszunk, hanem óránként elkortyolgatunk egy bögre langyos gyógyteát. Hatásos keverék a csipkebogyó, citromfű, menta, galagonya, cickafark és közönséges vasfű elegye.

A gyógynövényeket nem csak belsőleg, hanem külsőleg alkalmazva még jobb hatást érhetünk el. Esténként, esetleg reggelente is segíthet egy hűsítő, langyos fürdő, melyhez egy liter rozmaringteát vagy tíz csepp rozmaringolajat adunk.

Az alábbi gyógynövények pedig abban segítenek, hogy tudjunk lazítani és éjszaka a forgolódás helyett végre egy jót aludjunk: 

Golgotavirág

A golgotavirág segít a nyugtalanság, ingerlékenység, feszültség és alvászavarok kezelésében is. Tea készítéséhez öntsön egy csésze (2 dl) forrásban lévő vizet egy púpozott teáskanál szárított golgotavirágra. Tíz perc múlva szűrje le, és naponta 3 csészével igyon belőle, hogy csillapítsa a nyugtalanságot.

Macskagyökér

A népi gyógyászatban a macskagyökér az egyik legnépszerűbb szer nyugtalanság, álmatlanság, szapora szívverés kezelésére. Különféle adagolásban kapható – megvehetjük tinktúra, drazsé vagy tea formájában is.

Komló

A nőivarú komlót főleg valeriána gyökérrel, citromfűlevéllel, golgotavirággal és zabbal kombinálva használják altató előállítására. Bizonyítottan hatásos könnyebb alvásproblémák enyhítésére.

Közönséges orbáncfű

Ez a növény lazító, nyugtató és kedélyállapot-javító hatású.  Az orbáncfüvet hosszabb ideig, legalább négy–hat héten át kell szedni.  Nyáron nem ajánlott fogyasztása, mert nagyobb adagok hatására megnőhet a bőr fényérzékenysége, különösen a világos bőrű embereknél.

Citromfű
A citromfű enyhíti a nyugtalanságot, az idegi eredetű és a gyomor-bél rendszeri  panaszokat. A citromfű illóolajával készült fürdő nagyon hatásos, ha álmatlanságban szenvedünk. Egy kád vízhhez tegyünk 10-20 cseppet a citronella olajból és lazítsunk a vízben 10-20 percet. Aznap garantáltan nem lesz problémánk az elalvással.

 

Sleepwell - 2019 július 18.
 

 

Nem tud aludni? 5 módszer, hogy gyorsan álom jöjjön a szemére

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) jelentése szerint 3 felnőttből 1 alváshiányos - ami azt jelenti, hogy nem alszik eleget és alvása nem megfelelő mimőségű, pedig a szervezetének szüksége lenne rá.

Jól szeretne aludni? Akkor bizony nem mindegy, mit eszik napközben!

Bár azt gondolhatnánk, csak a lefekvéshez legközelebb eső étkezés számít alvásunk minősége szempontjából, ám bebizonyosodott, hogy ez nem így van. Mert bizony a reggeli, az ebéd, a nasik és minden, napközben elfogyasztott ital is hatással van arra, milyen lesz az éjszakánk!