+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Blog

Blogunkban nem csak alvászavarral, alvásvizsgálattal kapcsolatos cikkeket talál, hanem egészségmegőrzés témában is hasznos tanácsokkal látjuk el Önt és családját! Szakembereink nagy hangsúlyt fektetnek a betegségmegelőzésre, a testi, lelki, mentális jólét fenntartására, ehhez értékes információkat, tippeket nyújtunk.

4 tipp, hogy nagy melegben is jót aludjunk

Hogyan hűtsük le magunkat nagy melegben, hogy aludni tudjunk? Mikor és mit sportoljunk? Mit fogyasszunk este, hogy segítse alvásunkat? Íme 4 tipp!

Így aludhat jól hőségben is!

5 bevált tipp, mely segít, hogy a nyári melegben is könnyen menjen az elalvás.

Ez a gén határozza meg, jó alvók vagyunk-e vagy sem!

Miért van az, hogy egyesek sokkal jobban, mélyebben alszanak? Alváskutatók találtak egy gént, amely úgy tűnik, befolyásolja, hogyan alszunk.

Alvásprobléma kezelése gyógyszermentesen

Bizonyos esetekben, például, ha nem szervi okok, betegség áll a háttérben, az alvásprobléma életmód váltással és alternatív módszerekkel, gyógyszermentesen is orvosolható. Ezek a leghatékonyabb módszerek!

Ezért veszélyes a kialvatlanság terhesség alatt!

Terhesség alatt sokkal gyakoribbak az alvászavarok, de minden esetben érdemes utánajárni a kiváltó okoknak, mert a kialvatlanság és az elhanyagolt alvásproblémák komoly gondot is okozhatnak.

Ezek az okok állhatnak a nyári alvászavarok hátterében!

A nagy meleg miatt romolhat alvásunk minősége, ugyanakkor a szabadságolások, nyaralások idején a pihenés és a kevesebb stressz hatására pont fordítva, akár javulhatnak is alvászavaraink, kellemetlen tüneteink. Tanácsaink segítenek, hogy könnyebb legyen az elalvás és jóízűt tudjunk aludni nyáron is!

Ez az oka, hogy miért van szükségünk alvásra!

Az alvás okainak lehetséges magyarázata az utóbbi évek kutatásai alapján.

Képzelje, Ön is álmában a legkreatívabb!

Miért segítenek az álmok a problémamegoldásban és ihletadásban? Miért alvás közben vagyunk a legkreatívabbak? Íme az okok!

Áttörés az alvászavarok kezelésében!

Jön az altatók új generációja!

Ezért nagyon veszélyes a cirkadián ritmus megzavarása!

A szervezet biológiai órjának megzavarása akár daganatos megbetegedéshez is vezethet!

Az éjszakai higiénia aranyszabályai

Ilyen gyakran cseréljünk ágyneműt, pizsamát az egészségünk megőrzése érdekében! Hasznos tanácsok allergiában szenvedőknek a nyugodt éjszakákhoz.

Meglepő tények az alvásról

Tudja, mi az a szomniofóbia? És arról hallott, hogy az ember az egyetlen élőlény, amely képes az alvás időpontját késlelteni? Összegyűjtöttünk pár alvással kapcsolatos érdekességet!