+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Így tegye stresszmentessé az ünnepek előtti időszakot!

Egészség - Tippek, hogyan tud kiegyensúlyozott és energikus maradni az ünnepek közeledtével

Fényterápia

A fény serkenti a jó hangulatért felelős szerotonin hormon termelődését, enyhítve a szezonális affektív zavar tüneteit, amitől sokan szenvednek a téli hónapokban. Jellemző tünetek: hangulati nyomottság, fáradékonyság, aluszékonyság, a koncentráció csökkenése. Töltsön a szabadban minél több időt, jelentkezzen fényterápiára!

Mozgás

A napi rendszeres, legalább félórás séta, kocogás vagy más típusú mozgás elengedhetetlen az egészség szempontjából. A gyaloglás, a friss levegő oxigénnel tölti fel az egész szervezetet, nyugtató hatással van az agyra, javítja az alvás minőségét.

Illóolajok

Egyes citrusfélék illatanyagai nyugtatnak, segítenek a stressz csökkentésében. Csepegtessen citrom- vagy narancs-illóolajat egy zsebkendőre, tegye a zsebébe és időnként törölje át vele az arcát! Megoldás lehet az illóolajok párologtatása is.

Minőségi pihenés

Bármennyire is sok a tennivaló az ünnepek közeledtével, soha ne az alváson és a pihenésen spóroljon! Gondoljon arra, hogy csak akkor lesz képes megbirkózni a munkahelyi és az otthoni feladatokkal, ha kellő energiája van hozzá, ez pedig nem megy másként, csak ha legalább napi 7-8 órát alszik. Ha nehezen megy az elalvás, vegyen lazító fürdőt, olvasson vagy hallgasson kellemes zenét, nézegessen családi fényképalbumot. A lényeg, hogy elterelje a figyelmét a másnapi teendőkről.

Fűszerek

A forró, fűszeres ételek segítik az endorfinok felszabadulását. Nem véletlenül vágyunk ilyen ételekre, italokra. A legjobb fűszerek, amelyek jókedvre derítenek: a chili, a fahéj, a kardamom, a rózsabors, a gyömbér és a római kömény.

Vitaminpótlás

Ne engedje, hogy szervezete vitaminraktárai kiürüljenek! Köztudott, hogy stresszhelyzetben, fizikai megterheléskor és fertőzések esetén megnő a szervezet vitaminfelhasználása. Antistressz vitaminok: a C-, B1-, B6-, B12-, E-vitamin. A B-vitamin a magnéziummal verhetetlen párost alkot a stressztünetek, a feszültség enyhítésében és hosszú távon szedve jótékonyan hat az idegrendszerre.
 
Stresszűző praktikák

A rendszeres mozgáson kívül a masszázs is kiváló stresszoldó hatással bír. Hetente egyszer érdemes szaunázni is, ami ugyancsak lazítja a stressz miatt görcsbe rándult izmokat, simítja az idegrendszert és segít a test általános méregtelenítésében is.

 

 

Jean Orsolya - 2017 december 08.
 

 

Aludjunk jól a jó párkapcsolatért!

Ezért is fontos a kiegyensúlyozott, megfelelő mennyiségű és minőségű alvás! Az alváshiány mentális és szociális következményei és hatása a párkapcsolatunkra.

3 természetes stresszűző módszer a jó alvásért

A masszázs, az illóolajok és a szaunázás jótékony hatásai