+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Ezért fontos az ünnepek alatt is a pihenés!

Egészség - A karácsony előtti időszak bizony elég stresszes az otthoni feladatok és a munkahelyi feszített tempó miatt, ezért nem árt odafigyelni a pihenésre is, hogy betegség helyett újult erővel vághassunk neki az új évnek!

Mindjárt itt vannak az ünnepek, azonban sajnos sokaknak egyáltalán nem jelent igazi kikapcsolódást december utolsó hete, hiszen ilyenkor a munkahelyi feladatok mellett az ajándékokról és az ünnepi finomságok elkészítéséről is gondoskodni kell. Pedig ilyenkor kiemelten fontos, hogy hagyjunk időt a pihenésre, lazításra is.Tippjeink segítenek, hogyan csináljuk!

1. Mozduljunk ki a természetbe!

Sokan télen nem szívesen mozdulnak ki a négy fal közül, pedig az egyik legegészségesebb és legfrissítőbb időtöltés egy kellemes téli séta. Minden nap legalább fél-egy órát tartózkodjunk a szabadban, ez az egyik legjobb módja annak, hogy kiszellőztessük a fejünket, hiszen a friss levegőn tett séta testünknek-lelkünknek jót tesz.

2. Ne ragaszkodjunk hozzá, hogy minden részlet tökéletes legyen!

Patika tisztaságú otthon, tökéletesen becsomagolt ajándékok, hatfogásos ünnepi menü - s mire mindez megvan, erőnk végét járjuk. Ha már előre rettegünk az ünnepektől és ott tartunk, hogy egy véget nem érő feladatsort látunk a Karácsonyban, lazítsunk kicsit a gyeplőn és engedjünk el bizonyos dolgokat! Nem kell mindennek tökéletesnek lennie, ráadásul a család többi tagjára is kioszthatunk bizonyos teendőket. Mindenki részt vehet az ünnepi készülődésben, így a mi nyakunkba szakad minden.


3. Szervezzünk programokat!

Nem kell otthon ülni a téli szünetben sem. Az aktív pihenés sokkal jobb hatással van az egészségünkre és  a közérzetünkre, mint bármi más!  Menjünk moziba, korcsolyázni, múzeumba, túrázzunk vagy próbáljuk ki végre azokat az éttermeket, kávézókat, amiket már régóta kinéztünk, de még nem volt időnk elmenni.

4. Igyunk gyógyteákat!

Az orbáncfű tea enyhe antidepresszáns és közérzetjavító, az apróbojtorján, a csipkebogyó és a hibiszkusz a megfázástól véd, míg a csalán kitűnő tisztító hatással bír, a menta pedig segít a baktériumfertőzések megelőzésében. Esténként tévézés helyett kuckózzunk be egy jó könyvvel egy kényelmes fotelbe, kortyoljunk el egy csésze meleg, mézes teát és kapcsoljuk ki a külvilágot.

5. Tartsunk elektronikus detoxot!

Az ünnepek alatt csak annyit használjuk a telefonunkat, számítógépünket, amennyi nagyon fontos. A Facebook és az Instagram egész napos böngészése helyett találkozzunk a barátainkkal, társasozzunk, beszélgessünk, mozduljunk ki otthonról. Itt az ideje egy kis elektronikus kikapcsolódásnak, és inkább egy jó könyvvel a kezünkben vonuljunk félre, vagy menjünk el egy fürdőbe egy egész napos lazításra.

 

 

 

 

 

Jean Orsolya - 2018 december 17.
 

 

Kiderült, hogy este vagy reggel egészségesebb-e zuhanyozni

Vannak, akiknek nem indulhat el a nap enélkül, másoknak a lefekvés előtti rituálé része és akadnak, akik reggel és este egyaránt tisztálkodnak.

Így függ össze az étkezés és az alvás minősége!

Ezért nem szabad túlenni magunkat az ünnepek alatt sem. Az étkezés és az alvás minőségének összefüggései