+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Ezek az illatok valóban segítenek az elalvásban!

Érdekességek - Tudta, hogy bizonyos illatok nyugtatnak és hatékonyan segítenek az elalvásban? Íme a 3 leghatékonyabb!

Az aromaterápia egy bizonyítottan hatékony terápiás módszer, melye az illatok erejét használja ki, mellékhatások nélkül. Az alábbi illóolajok ellazítanak és segítenek, hogy alvása nyugodt és valóban pihentető legyen.

1, Levendula

A levendula az egyik legkiválóbb, nyugtató hatású gyógynövény. Mind a levendula illóolaj, mind a füstölő nyugtatja az idegeket, segít a relaxálásban. Elalvás előtt vegyünk forró fürdőt! Oldjunk fel a vízben egy evőkanálnyi levendulás fürdősót vagy csöppentsünk a fürdővízbe pár csepp illóolajat! Ha nem szokásunk fürdőt venni a kádban, akkor a levendula illóolajos gyertya égetése vagy illóolaj párologtatása a hálószobában ugyancsak hatásos alvást segítő módszer.

2, Jázmin

A jázmin egy sokoldalú illat, amely nyugtat és frissít egyszerre. A jázmin virágból készült illóolaj afrodiziákumként is kiváló, tanulmányok szerint elősegíti a mély alvást. Lefekvés előtt permetezzünk jázmin illatú vizet az ágyneműnkre! Ehhez használjunk szórófejes flakont, melyet megtöltünk vízzel és adjunk hozzá 8-10 csepp tiszta jázmin illóolajat! Jázmin illatú parfümöt is spriccelhetünk egy kis vattapamacsra, amit tartsunk a párnánk mellett!

3, Vanília

A vanília illatával a legtöbb ember pozitív élményeket párosít, emiatt nagyon sokan szeretik. Klinikai tesztek bizonyítják, hogy hatékony antidepresszáns, sőt, a vérnyomás csökkentésében is segít. A vanília illóolajos masszázs például igen gyorsan képes elaltatni. Töltsünk meg egy tálat vízzel és tegyünk bele vanília kérget. Helyezzük az éjjeliszekrényre, hogy a vanília illatot egész éjjel érezhessük.

+1 Tipp: Kamilla

A kamilla nemcsak teaként, de illóolajként is hatékony: megnyugtat, relexál, csökkenti a stresszt és elálmosít. Ha szeretjük a kamillateát, elalvás előtt igyuk egy csészével, közben lélegezzük be a főzet illatát! Az illóolajos párologtatás hasonlóan hatékony, de akár a testápolónkba is tehetünk pár cseppet belőle.

 

 

Jean Orsolya - 2020 június 23.
 

 

Ezeket a növényeket vigye a hálószobába!

9 csodaszép növény a hálóban és garantált a jó alvás

Erre figyelmezteti, ha alvászavara van!

Az alvászavar lehet az első jele, ha baj van vagy komoly életmódváltásra van szüksége!