+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Érdekességek

1

Aludjuk magunkat egészségesre és szépre!

A minőségi alvás nélkülözhetetlen az egészséges élethez, lassítja az öregedést és olcsó, de nagyon hatékony módja, hogy bőrünk szépségét sokáig megőrizhessük.

A 10 legfontosabb kérdés és 10 válasz az alvásról

Mi történik velünk alvás közben? Mikor érezhetjük azt, hogy zuhanunk? Melyik hormon szabályozza az alvás-ébrenlét ciklusunkat? Minderre megtalálja a választ cikkünkben!

Így terheli meg a szervezetünket az óraátállítás! Avagy melyik jobb: a téli vagy a nyári időszámítás?

Március utolsó vasárnapján ismét elkezdődött a nyári időszámítás. Évek óta vitatéma, vajon van-e egyáltalán haszna a téli és a nyári idő váltogatásának, merthogy az emberi bioritmus szempontjából szinte csak a negatív hatásait érzékeljük. A másik kérdés: ha marad állandóan az egyik, melyik maradjon, a téli vagy a nyári időszámítás?

Babaaltatáshoz mobilapp? Működik!

Ha már mindent bevetettünk, hogy végre aludjon a babánk, mégsem jártunk sikerrel, íme egy megoldás, ami a mi esetünkben is működhet!

Mendemonda vagy tényleg van tudományos alapja? Így hatnak alvásunkra a holdfázisok!

A hold fázisai sok mindent befolyásolnak a szülésektől kezdve a baleseteken át a természeti katasztrófákig. A legújabb kutatások szerint a lista újabb elemmel bővült: az alvással.

A 10 legérdekesebb alvással kapcsolatos tény

Tudta, hogy a kacsacsőrű emlős álmodik a legtöbbet vagy, hogy az énekesmadaraknak az álom segít megtanulni a dallamot? Ilyen és hasonló érdekességeket gyűjtöttünk össze az álmok világából.

Mi történik velünk alvás közben?

Az alvás 5 fázisa

100 éve még a kétfázisú alvás volt a természetes – Tudja, hogy pontosan mit is jelent ez?

Manapság minden a hatékonyságról szól: igyekszünk minél több teendő elintézését beleszuszakolni egy napba. Azt is elvárjuk, hogy az alvásidő a legoptimálisabban kihasznált legyen, vagyis lefekvés után azonnal elaludjunk és egészen addig fel se ébredjünk, amíg meg nem szólal az ébresztőóra. Egy új kutatás szerint azonban nem is erre lettünk programozva.

Ismered a japánok vagy a britek alvási szokásait? Most megtudhatod, miben térnek el a miénktől!

Egy telefonos applikáció segítségével vizsgálták az emberiség alvási szokásait.

Negatív befolyásolja a párkapcsolatot (is) a kevés alvás!

A kevés alvás felboríthatja a szervezet egyensúlyát, a hormonháztartást, ami a negatív egészségügyi hatásokon túl akár párkapcsolati problémákat is okozhat. Már akár napi egy órával kevesebb alvásnak is komoly következményei lehetnek hosszú távon!

Miért nem alszunk jól menzesz idején?

Így hat a női ciklus az alvásunkra

Ezért érezzük intenzívebbnek éjszaka a fájdalmakat!

Bizonyos napszakokban sokkal intenzívebbnek érezzük a fájdalmat, érzékenyebbek vagyunk és felerősödhetnek a kellemetlen érzések. A szakemberek szerint ennek oka a cirkadián ritmusunkban keresendő.