+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Egészség


5 alvással kapcsolatos tévhit, ami nem hogy segítene, inkább ront az alvási szokásainkon

Nagyanyáink a meleg, mézes tejre esküdtek, ezért azt adtak lefekvés előtt a gyerekeknek, mások azt vallják, kimerülésig kell edzeni, és akkor garantált az alvás. Vajon tényleg igaz, hogy egy pohár vörösbor segíti az elalvást vagy hogy napközben semmiképpen sem szabad sziesztázni, mert az éjszakánk látja kárát? Utánajártunk!

A pihenés 5+1 típusa, amire mindannyiunknak szüksége van

Valójában a pihenés mindegyik típusára szükségünk lenne ahhoz, hogy egészségesek és fittek maradhassunk.

Nem árt vigyázni az orrspray használatával: függőséget okozhat!

Csupán pár szabályt kell betartani, hogy a függőséget elkerüljük!

Ez a legjobb alvási pozíció, ami pozitív hatással van az egészségünkre: azt is eláruljuk, milyen pózban ne aludj soha!

Nem elég, ha lefekvés előtt kikapcsolod a mobilodat, és az sem, ha legalább hét órát szundikálsz éjszakánként. A minőségi alváshoz ugyanis a tökéletes pózra is szükséged van!

Hány órakor kellene elaludnunk? Hallgassunk a testünkre!

Alvászavarra utal, ha bármikor is fekszünk le, még lefekvés után egy órával is csak forgolódunk és képtelenek vagyunk elaludni illetve ha ez a probléma már több hete fennáll. Érdemes ilyenkor kicsit jobban odafigyelni testünk jelzéseire, mert mutatja, mi a teendő.

Alig ébred fel, máris aludna? Cukorbetegség és pajzsmirigy probléma is okozhatja

Folyton csak aludna, állandóan fáradtnak érzi magát? Ezt bizony nem a frontok, hanem valamilyen hormonprobléma okozhatja!

Meglepő előnyökkel járhat, ha együtt alszunk a párunkkal

Új kutatások szerint, ha az ágyunkat megosztjuk a szerelmünkkel, akkor valóban azt érezhetjük, hogy jobb volt az éjszakai pihenésünk.

Állandóan fáradt, mégsem tud aludni? Szezonális affektív zavar is okozhatja!

Levert, fáradt és az alvása sem olyan, mint általában? A problémák szezonálisan jelentkezhetnek, de oda kell rá figyelni!

Nagyon gyorsan terjed az új COVID variáns: ezekre a tünetekre most különösen oda kell figyelni

Egy erősen mutálódott Covid-változat, a Pirola, különböző újfajta tüneteket okoz, például arcirritációt és bőrkiütést. A korábban gyakori tünetek, mint például az ízlelés vagy a szaglás elvesztése, a tartós köhögés és a légszomj egyre ritkábban fordulnak elő.

Nem tud aludni? 5 módszer, hogy gyorsan álom jöjjön a szemére

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) jelentése szerint 3 felnőttből 1 alváshiányos - ami azt jelenti, hogy nem alszik eleget és alvása nem megfelelő mimőségű, pedig a szervezetének szüksége lenne rá.

7 hasznos tipp a csecsemő altatásához

Egy újszülött, kisbaba altatása nem mindig egyszerű. Sokszor a kialvatlan anyuka a lehető leghatékonyabb – ám, nem feltétlenül a legegyszerűbb – módszert választja, de hosszútávon érdemesebb olyanra törekedni, ami az egész család számára kényelmes megoldást és pihentető éjjeleket jelent. A babafalva.hu szakértője javasol pár valóban hatékony tippet, hogy miként is jussunk el oda, hogy a kisbabánk a saját ágyában aludjon el és a lehető legkevesebbszer ébredjen fel.