+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

Egészség

Évekkel öregebbnek érzik magukat, akik két éjszaka rosszul alszanak

A rossz alvásnak és az ezzel járó öregségérzésnek hosszútávú egészségügyi hatásai lehetnek- írja a Guardian.


Ha így alszik, akkor nagyobb eséllyel alakul ki Önnél is cukorbetegség

Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás mellett elegendő alvásra is szükségünk van az egészséges élethez. Az alváshiánytól ugyanis nem csak fáradtak leszünk, de súlyos egészségügyi problémáink is lehetnek.


Kiderült, hogy este vagy reggel egészségesebb-e zuhanyozni

Vannak, akiknek nem indulhat el a nap enélkül, másoknak a lefekvés előtti rituálé része és akadnak, akik reggel és este egyaránt tisztálkodnak.

Miért vagyok fáradt? A fáradtság lehetséges okai, amire nem is gondolnánk

Nehéz kikelni az ágyból, napközben is úgy érzed csak félgőzzel mész előre és már kora délután a sokadik kávé után sóvárogsz, hátha segít? A fáradtságot okozhatja egyszerű alváshiány vagy stressz, de sok más, komolyabb dolog is. Nem szabad félvállról venni a tüneteket!

Egészségesebbek leszünk vagy sem, ha egyáltalán nem iszunk kávét? Itt a válasz!

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága szerint négy-hat órába telhet, mire szervezetünk lebontja az elfogyasztott mennyiség felét, vagyis minél később iszunk kávét, annál tovább tart, amíg ez a stimuláns lebomlik. Éppen ezért nagyon nem mindegy mikor kávézunk a nap folyamán. Hogy miért nem érdemes már késő délután kávét inni? Most kiderül. A Hello Vidék cikke.


Ezért veszélyes a horkolás

A legveszélyesebb alvásfüggő légzészavar. Mutatjuk, hogy miért!

Fáradékonyság, depresszió: ezreket érinthet a tél végi szezonális effektív zavar

A tél utolsó hónapjában sokan érezhetik magukat fáradékonyabbnak, levertnek. Lendületet adhat ilyenkor, ha ismerjük alvási szükségleteinket és tudatos rutint alakítunk ki.

Demencia: összefüggésben lehet az álmatlansággal, kialvatlansággal

A túl kevés és a túl sok alvás is szellemi leépüléshez vezethet - derült ki egy nemrég megjelent kutatásból.

Tudja, mikor kell többször is vérnyomást mérni? Mutatjuk!

A magasvérnyomás-betegség minden harmadik felnőttet és minden negyedik elhízott gyermeket érinti Magyarországon. Miért fontos a vérnyomás rendszeres ellenőrzése? Hogyan mérjünk otthon vérnyomást? Hányszor, milyen testhelyzetben, milyen eszközzel végezzük? A Semmelweis Egyetem oktatóvideója ehhez nyújt segítséget.