+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

4 meglepő alvási szokás a nagyvilágból

Érdekességek - Az alvási szokások nem csak egyénenként térhetnek el, de szorosan kötődnek az éghajlati adottságokhoz és kulturális szokásokhoz is. Összegyűjtöttünk pár, számunkra meglepő, furcsa alvási szokást a nagyvilágból.

Meztelenül alvás

Önmagában a meztelenül alvás nem is olyan meglepő, annál inkább az a tény, hogy ez a szokás leginkább a hidegebb éghajlatú országokban elterjedt, így például Nagy-Britanniában van a legnagyobb kultusza a ruhátlan alvásnak. A National Sleep Survey felmérése szerint a britek közel egyharmada alszik meztelenül, ami sokkal magasabb arány, mint bárhol másutt a világon.

Tévézés helyett imádkozás

A National Sleep Foundation 2013-ban folytatott felmérése szerint a mexikóiak 62 százaléka tölt legalább egy órát lefekvés előtt azzal, hogy imádkozik vagy meditál. Ez a szokás pedig inkább hasznos, mint furcsa, mivel az alvás előtti meditáció kifejezetten segít a pihenésre hangolódásban és elalvásban.

Ahol a gyerekek is későn fekszenek

Főként a mediterrán országokban és Argentínában figyelhetjük meg, hogy a családok leginkább este élnek társasági életet és ez alól a gyerekek sem jelentenek kivételt. Itt ugyanis nekik is megengedik, hogy az esti órákban tovább ébren maradjanak, és a szüleikkel legyenek. Ennek egyik oka, hogy a vacsora ideje is később van, általában kilenc körül, ezért a gyerekek sem fekszenek le tízig.

Alvás a köztereken

Míg hazánkban igencsak furcsa szemmel nézzük azokat, akik a parkokban, utcai padokon szunyókálnak, addig a japánoknál ez teljesen elfogadott. A japánok rendszeresen pihennek és alszanak a parkokban, vagy a tömegközlekedési eszközökön, de időnként vacsorák és meetingek alatt is. A japán kultúrában a közterületen alvó embert nem lustának nézik, hanem épphogy szorgalmasnak, mert fáradt ugyan, mégis részt vesz a kötelező munkában.

 

Jean Orsolya - 2018 június 28.
 

 

Ezeket a növényeket vigye a hálószobába!

9 csodaszép növény a hálóban és garantált a jó alvás

Erre figyelmezteti, ha alvászavara van!

Az alvászavar lehet az első jele, ha baj van vagy komoly életmódváltásra van szüksége!