+36 /70/ 352 9500
info@sleepwell.hu

1192. Budapest, Drágfy köz 1.

3 módszer, hogy könnyebben menjen reggel a felkelés

Érdekességek - Nehezen kel reggel? Íme 3 tipp, hogy könnyebben menjen az ébredezés!

Engedjük be a természetes fényt!

Sokkal jobb, ha fény ébreszt, mint a vekker, mert ez csökkenti a szervezet melatonin-termelését – ez a hormon felelős azért, hogy sötétben álmosak, világosban éberebbek leszünk. Ma már olyan ébresztőóra is kapható, amely előbb gyenge, majd egyre erősebb fénnyel ébreszt, és csak akkor ad hangot, ha még erre sem kapcsoljuk ki.

Válasszunk megfelelő ébresztőórát!

Ne válasszunk olyan vekkert, amelynek erős és kellemetlen a hangja! Akár a telefonunk ébresztő funkcióját használjuk, akár ébresztő óránk van, mindig kellemes legyen a hang, amelyre ébredni szeretnénk. A durva, sokkoló ébresztés ugyanis nem tesz jót a hangulatunknak, és ez akár az egész napunkra is rányomhatja a bélyegét.

Legyen napirendünk!

Ha minden nap nagyjából ugyanakkor fekszünk és kelünk és az étkezéseinket is egy előre meghatározott napirendbe illesztjük, szervezetünk ehhez hozzászokik és sokkal könnyebb lesz a reggeli kelés is! Akár az is előfordulhat, hogy még ébresztő órára sem lesz szükség, mert a testünk alkalmazkodik a rendszerhez és jelzi, ha ideje a felkelésnek és magunktól felébredünk.

+1 Tipp: Ébredés után nyissuk ki az ablakot, szippantsunk jó mélyeket a friss levegőből és mozgassuk át a testünket: nyújtózkodjunk, körözzünk a karunkkal, guggoljunk párat. Ahogy az oxigén eljut a sejtjeinkhez és a mozgás hatására élénkül a vérkeringésünk, úgy tér vissza az erő és az energia a testünkbe.

 

 

Jean Orsolya - 2018 október 15.
 

 

Ezért sújtják inkább a nőket az alvászavarok!

A hazánkban élő nők csaknem 70%-a küzd alvásproblémával, de a teljes lakosságnak is több, mint felét érinti valamilyen alvászavar. De vajon miért a nőket sújtja jobban?

Így csökkenthető a bölcsőhalál kockázata!

Mi okozza a bölcsőhalált és mit tehetünk a megelőzésére? Íme a válaszok!